Gruodis, man be galo jausmingas mėnuo.Tada aš gyvenu švenčių laukimu, kalėdine nuotaika, o kita puselė ilgisi namiškių esančių toli nuo manęs...Ir šiandien mintyse esu Lt.su savo namiškiais, savais...
Šią sriubą virdavo (gal dar ir dabar ją verda ) mano močiutė.Aišku, ji virdavo su miško grybais, o žiemą naudodavo marinuotus arba sūdytus.Kadangi pas mus grybauti draudžiama, nes taip būtu atimamas žvėrelių maistas, vartoju pievagrybius.O jūs naudokite tikrus miško grybus, bus tikrai labai skanu.
2 šaukštai aliejaus,
150 gr. karštai rūkytos šoninės,
1 svogūnas,
1 didelė morka,
200 gr.pievagrybių,
4 bulvės,
2 l.vištienos sultinio,
druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį,
petražolių.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame pakepinkite susmulkintą spirgiukais šoninę.Kai ji apkeps, dėkite kubeliais smulkintą svogūną, pakepinkite.Dėkite tarkuotą morką ir vėl pakepinkite 2 min.Dėkite smulkintus grybus ir vis maišydami pakepkite 5 min.
Į verdantį sultinį dėkite kubeliais pjaustytas bulves ir virkite.Kai bulvės suminkštės, dėkite daržoves su pievagrybiais ir pavirkite 5 min.
Berkite smulkintas petražoles ir jei reikia berkit druskos ir pipirų.
Šią sriubą virdavo (gal dar ir dabar ją verda ) mano močiutė.Aišku, ji virdavo su miško grybais, o žiemą naudodavo marinuotus arba sūdytus.Kadangi pas mus grybauti draudžiama, nes taip būtu atimamas žvėrelių maistas, vartoju pievagrybius.O jūs naudokite tikrus miško grybus, bus tikrai labai skanu.
2 šaukštai aliejaus,
150 gr. karštai rūkytos šoninės,
1 svogūnas,
1 didelė morka,
200 gr.pievagrybių,
4 bulvės,
2 l.vištienos sultinio,
druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį,
petražolių.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame pakepinkite susmulkintą spirgiukais šoninę.Kai ji apkeps, dėkite kubeliais smulkintą svogūną, pakepinkite.Dėkite tarkuotą morką ir vėl pakepinkite 2 min.Dėkite smulkintus grybus ir vis maišydami pakepkite 5 min.
Į verdantį sultinį dėkite kubeliais pjaustytas bulves ir virkite.Kai bulvės suminkštės, dėkite daržoves su pievagrybiais ir pavirkite 5 min.
Berkite smulkintas petražoles ir jei reikia berkit druskos ir pipirų.
No comments:
Post a Comment