Tuesday, 6 December 2016

Naminiai koldūnai su triušiena

   Kiek teko valgyti pirktų koldūnų, nė vieni nebuvo skanūs.Vis kažko trūksta, vis kažko nedadėta...Geriausia yra namuose gaminti.Aišku, užtrunka laiko, bet kai užsidarau viena virtuvėje ir niekas nesisuka aplink, tai greitai jie ir pasidaro.

   Visada gamindavau su kiauliena ar vištiena, bet šį kartą naudojau nukaulintą ir sumaltą triušieną.Skanu.


  • 3 stiklinės miltų,
  • 3 kiaušiniai,
  • žiupsnelis druskos,
  • 1 stiklinė šilto vandens.
      Įdaras:

  • 550 gr.triušienos faršo,
  • 1 svogūnas,
  • 3 šaukštai kefyro,
  • 1 kiaušinis,
  • druskos ir maltų pipirų pagal skonį.
Miltuose padarykite duobutę ir sudėkite 3 trynius.Su šakute pamaišydami vis įmaišykite miltų ir maišykite tol, kol kiaušiniai susigers į miltus.Kai tešla taps sausa, supilti vandenį ir pradėti minkyti tešlą su rankomis.Tešla turi būti kietoka.Minkykite apie 20 min.ir suminkę leiskite pasiilsėti tešlai 30 min.
   Kol tešla ilsisi, gaminame įdarą.Į faršą dedame smulkintą svogūną, prieskonius, kiaušinį ir kefyrą ir gerai suminkyti.Kefyras padės tešlai geriau sukibti.
    Gaminame koldūnus.Tešlą iškočiojame 3 mm storio blyną ir stiklinės pagalba išspaudžiame rutuliukus.Su šaukšteliu dedame faršo masės į rutuliuko vidurį ir formuojame koldūnus.
     Į vandenį beriame kelis nemaltus pipirus, druskos ir kelis lauro lapus.Kai vanduo užvirs, dedame koldūnus ir verdame 10 min.arba kol koldūnai išverda.
    Valgome su pasirinktu padažu.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...