Tuesday, 6 December 2016

Paelija

   Pagaliau, pagaliau prisiruošiau pagaminti ją.Iš kelionės po Ibizą parsivežiau spec.prieskonių paelijai ir jie kantriai gulėjo virtuvės spintelei ir laukė savo eilės. Paeliją tikrą, ruoštą ispanų valgiau viešėdama Ibizoj ir dalyvaudama vietinių šventėj.Patikėkit manim, nors keptuvė ir buvo be galo didelė, ji greit ištuštėdavo nuo norinčių paragauti ir vėl tekdavo gaminti jos.Man ji be proto skani.Tik valgant Ispanijos regione paelijoj nebuvo vištienos, o šitam recepte naudojama ji.
   Nededant vištienos, šis patiekalas netgi gali būti Kūčių stalo karalius.Pabandom?


  • 500 gr.ryžių (naudojau Basmati),
  • 350 gr.krevečių,
  • 3 kalmarai,
  • 5 nedideli aštuonkojai,
  • 300 gr.vištienos krūtinėlės filė,
  • 4 skiltelės česnako,
  • 2 svogūnai,
  • 2 saldžios paprikos,
  • 100 gr.žalių žirnelių,
  • 1 l.naminio vištienos sultinio,
  • paelijos prieskonių( jei neturite dėkite pagal skonį:rozmarino, čiobrelio, šafrano, maltų baltųjų pipirų, maltos paprikos),
  • alyvuogių aliejaus kepimui.
Pasiruošiame produktus:kalmarus ir aštuonkojus susmulkiname 1 kąsnio gabaliukais, krevetes išlukštename,svogūną, vištieną ir paprika supjaustome kubeliais.

Į gilesnę keptuvę, kurioje gaminsite paeliją, įpilkite alyvuogių aliejaus ir palaukite, kol įkais. Įdėkite į ją svogūnus ir įspauskite česnaką, įberkite baltųjų pipirų. Apkepkite, kol visi produktai suminkštės. Nuimkite nuo ugnies ir padėkite į šalį. Įpilkite alyvuogių aliejaus į kitą keptuvę ir palaukite, kol įkais. Sudėkite vištieną ir pjaustytas paprikas bei pakepkite, kol mėsa iš visų pusių paruduos. Įberkite druskos, pipirų. Nuimkite nuo ugnies ir perdėkite į lėkštę. Į kitą švarią keptuvę įpilkite aliejaus, jį įkaitinkite ir suberkite ryžius.Apkepkite kol ryžiai pagels.Tada sudėkite į kitą keptuvę, kurioje kepėte svogūnus su česnakais, sudėkite keptą vištieną, suberkite paelijos prieskonius ir dar pakepkite ant vidutinės ugnies.
Sudėkite jūros gėrybes ir užpilkite naminiu sultiniu.Ir kepkite, kol ryžiai sugers sultinį ir suminkštės.
Paelija valgoma tiesiai iš keptuvės.

Idėja rasta:1000 receptų.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...