Wednesday, 7 December 2016

Apelsininis keksas

   Nežinau kaip jums, bet žiemą man norisi apelsininių keksų, keksiukų ar pyragų.Tada man namai kvepia apelsinais ir būna taip gera...
   Šiandieną savo universitete išlaikiau antrą egzaminą ir grįžusi namo vis galvojau, kad reikia kažką išsikepti su apelsinais...Praverčiau mintyse visus žinomus keksus, neradau ten tinkamų...Tada ėmiausi interneto, ir vėl...nu kažko nerandu tokių, kurių norėčiau šią minutę, kol už akių neužkliuvo šis keksas.
    Lengvai pagaminamas, produktai randami pas visus namuose, o skonis...jis nuostabus.


  • 3 kiaušiniai,
  • 200 gr.cukraus,
  • 100 ml.aliejaus,
  • 100 ml.apelsino sulčių,
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus,
  • 250 gr.miltų,
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių,
  • žiupsnelis druskos.

 Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kekso  kepimo skardą. Mikseriu išplakite kiaušinius ir cukrų, kol cukrus ištirps. Supilkite aliejų ir vėl išplakite iki vientisos masės. Įmaišykite šviežiai spaustas apelsinų sultis ir vanilės ekstraktą. Išmaišykite.
 Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.Miltų mišinį įmaišykite į plakinį ir lengvai išmaišykite.
 Paruoštą tešlą supilkite į kepimo indą. Kepkite 180 C.temp. įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
Paruoškite glaistą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite cukraus pudrą ir šlakelį apelsino sulčių. Aptepkite glaistu iškepusį ir atvėsusį keksą. Papuoškite apelsino griežinėliais.Pas mane puošimu užsiėmė vaikai, tai ne tik apelsino buvo, bet ir aviečių.

Šaltinis:Saulėta virtuvė.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...