Thursday 8 September 2016

Šviežių kopūstų sriuba su grybais

     


  Ruduo....Rudenį bent jau man, atsiranda didesnis poreikis sriuboms, tad ir mūsų namuose jos rudenį užima garbingą vietą.

 Ši sriuba lengvai pagaminama, produktų jai tikiu rasite kiekviena savo šaldytuve.
 Imame samčius, puodus ir prie darbų...

  • nedidelis šviežias kopūstas,
  • 200 gr.pievagrybių arba apvirtų miško grybų,
  • 1 morka,
  • 2 nedideli svogūnai,
  • 2 didokos bulvės,
  • 3-4 šaukštai pomidorų tyrės,
  • 2.5 l.daržovių sultinio,
  • druskos,pipirų,lauro lapų....

   Kopūstą supjaustykite juostelėmis,bulves kubeliais.
Užvirkite sultinį,suberkite bulves ir kopūstus ir virkite 15 min.Morką sutarkuokite,svogūną susmulkinkite ir pakepinkite nedideliame kiekyje aliejaus arba sviesto.Sudėkite apkeptas daržoves į sriubą ir virkite dar 10 min.
 Grybus supjaustykite juostelėmis,patroškinkite truputyje aliejaus, sudėkite pomidorų tyrę,prieskonius ir išmaišę supilkite į sriubą, pavirkite dar 5 min.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...