Friday 9 September 2016

Aitrus bifšteksas su kavos aromatu


   Kažkur skaičiau, kad šiandien keistuolių diena, tad ir mano receptas keistai skanus.

Gaminau jį senai, tada kai reikėjo pagaminti kelis patiekalus su kava Debesys žurnalui.Prisipažinsiu, aš nemėgstu jautienos, bet vyras valgė pasigardžiuodamas ir sakė, kad labai skanu.

160 gr. jautienos filė ,                    
1 skilt.česnako ,                           
5 gr.smulkiai sumaltos kavos,
10 gr.druskos,                    
10 gr.aliejaus,
20 gr.lydyto sviesto,        
5 gr.medaus,
Maltos saldžiosios paprikos, malti baltieji pipirai, cukrus pagal skonį.

Gerai išmaišykite  preseliu išspaustą česnaką, druską, maltą raudoną saldžiąją papriką, cukrų, maltus baltuosius pipirus, smulkiai sumaltą kavą. Jautienos filė aptepkite aliejumi, gerai apspaudykite prieskonių mišinyje ir padėkite 10 minučių, kad mėsa įgertų prieskonius. Iš anksto marinuoti negalima. Storadugnėje gofruotoje keptuvėje gerai įkaitinkite  lydytą sviestą ir apkepkite bifšteksą po 4 minutes iš abiejų pusių, po to bifšteksą dėkite į atskirą skardelę, aptepkite  medumi, uždenkite folija ir kaitinkite  5 minutes 100ºC orkaitėje. Iškepusį bifšteksą dėkite ant įkaitintos lėkštės, ant jo užpilkite susidariusias nuo kepimo sultis.​

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...