Friday 9 September 2016

Grikių tefteliai

   

     Na pasakykit jūs man, kaip šie tefteliai gali būti dietiniai, jeigu aš negaliu sustot jų valgyt???
Šiuo receptu pasidalino merginos dietininkių temoj ir kadangi man tai truputį aktualu, parūpo išbandyti.
       Kas liečia skonį, tai jie tikrai labai skanūs ir verti išbandyti kiekvienos šeimininkės.Ar dar gaminsiu? Taip, taip, taip....  Darbo nedaug, o skonis tikrai puikus.
     p.s. padažo nereikia, užtenka to sultinuko, bet jeigu jūs neįsivaizduojate savo patiekalo be padažo, tai puikiai tiks paprastas pomidorų pasta/ grietinė.

  • 100 gr.grikių kruopų išmirkytų,
  • 2 svogūnai,
  • 500 gr.faršo (naudojau kiaulienos),
  • 1 kiaušinis,
  • 1 didelė morka,
  • druska, pipirai pagal skonį,
  • 200 ml.vandens arba sultinio.
Išvirkite grikius.
Į faršą įtarkuokite svogūnus ( 2 nedidelius arba 1 didesnį), įmuškite kiaušinį, berkite prieskonius, išvirtus grikius ir gerai išmaišykite.
  Darykite nedidelius kukuliukus ir apkepkite keptuvėje.
Tefteliukus dėkite į kepimo indą, užberkite sutarkuotą morką ir užpylę vandeniu arba sultiniu troškinkite orkaitėje apie 30 min.180 laipsnių temp.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...