2021 m. birželio 6 d., sekmadienis

Graikiškas daržovių apkepas



6 kiaušiniai

100 ml pieno

200 g fetos sūrio

150 g mažų pomidorų

1 svogūnas

1 sauja špinatų lapelių

1 maža cukinija

50 g Kalmata alyvuogių

3 skiltelės česnakų

2 šaukšteliai raudonėlio

1/2 šaukštelio maltų pipirų

1/2 šaukštelio druskos

1 šaukštas alyvuogių aliejaus

Įkaitiname orkaitę iki 200 C.

Orkaitėje kepti skirtą kepimo indą patepame aliejumi.

 Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepiname smulkintą svogūną.Kepiname, kol taps skaidrus ir minkštas. Dedame išspaustus česnakus, smulkintus špinatų lapus ir dar pakepiname, kol česnakai suminkštės ir paskleis savo aromatą.

Į keptuvę su daržovėmis dedame smulkintą cukiniją, pomodorus, alyvuoges, beriame raudonėlį ir pakepiname kelias minutes.

Dubenyje išplakame kiaušinius su pienu. Sudedame keptuvės turinį, pagardiname druska bei pipirais, beriame fetą(šiek tiek paliekame patiekimui), gerai išmaišome ir supilame visą šią masę į kepimui skirtą indą.

Dedame į orkaitę 20 min., kol iškeps.

Tiekiant užberiame smulkintos fetos.

Valgome iškart.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...