Tuesday 30 March 2021

Melopita-graikiškas pyragas

Graikija laikoma Europos kultūros lopšiu, todėl visai nėra keista, kad pirmoji kulinarinė knyga atsirado būtent Graikijoje. Graikai vaišingi žmonės, tad jie moka ir vaišinti ir vaišintis. 

Nors pati Graikijoje dar nebuvau, bet šios šalies virtuvę pamėgau nuo tada, kai su #karantinoskoniųkelionės komanda gaminome tos šalies patiekalus. 

Graikai mėgsta įvairų maistą ir tikrai jų virtuvėje įvairus patiekalų pasirinkimas. Mėsos valgiai pas juos paprastai gaminami iš avienos, kiauliena -rečiau. Mėsa ruošiama dažniausiai ant atviros liepsnos, kaip pas mus šašlykai. Taip pat populiaru kepti maltos mėsos iešmelius.

Valgoma daug daržovių, žuvies. Mėgstami įvairūs daržovių apkepai, juk visi puikiai žinome tradicinį graikų patiekalą- Musaka. 

Ko gero nė vienas patiekalas neįsivaizduojamas be fetos. Aš irgi ją dievinu, tad mano namuose dažniausiai graikiški patiekalai būna būtent su šiuo sūriu.

Desertai bent jau man pasirodė labai saldūs. Jie į kepinius deda cukraus, medaus, bet dar ir ant viršaus užpila medaus ar kokio kito syrupo.

Jei kada lankysitės ten, būtinai paragaukite jų tradicinių patiekalų, išgerkite šaltos kavos-frapės.

O aš šį kartą dalinuosi desertu-Melopita. Saldus, skanus ir toks graikiškas pyragas. Lengvai pagaminamas ir dar taip skaniai suvalgomas :)



6 asmenims,apie 60 min.

600 g rikotos sūrio

150 g medaus(naudojau Brolių medus)

3 kiaušiniai

2 šaukštai kukurūzų miltų

žiupsnelis druskos

1 šaukštelis vanilinio cukraus

tiekiant medaus ir cinamono

Įkaitiname orkaitę iki 180 C.

Visus ingredientus sumaišome dubenyje iki vientisos masės.

Kepimo indą (20 cm skersmens) ištepame sviestu ir supilame masę. Išlyginame paviršių.

Dedame į orkaitę ir kepame 40 min.

Tiekiame šį pyragą karštą, ant viršaus pašlakstome medaus ir užberiame cinamono.

Skanaus. 

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...