Manau mano komanda iš Karantino skonių kelionės nesupyks, kad Tailando savaitės receptą keliu tik dabar, nors pagamintas buvo labai senai.
Visada į tokias sriubas žiūrėjau kreivai, atrodė bus neskanu, reikia prisiruošti tam, prisipirkti daug produktų... Bet kai Mantas iš Skanios Bajalių istorijos metė iššūkį:Tailandas, suglumau. Ar sugebėsiu? Ar gausis kas?
Sugebėjau.Gavosi skaniai, nors teko kai ką išimti, nes neradau pirkti laimo lapelių ar galangalo(kas tai yra?)
2 asmenims, 20 min.
100 g ryžių makaronų(galima keisti Ramen)
500 ml. vandens arba vištienos sultinio
2 stiebeliai citrinžolės(baltos dalies)
1 pomidoras
250 g krevečių be kiauto
6-8 pievagrybiai(naudojau ruduosius, nes labiau primena miško grybus)
3 šaukštai Thai red curry pastos
1 šaukštas žuvies padažo
150 ml kokosų pieno
1/2 laimo sulčių
sezamo sėklų
Ryžių makaronus išverdame pagal instrukciją ant pakuotės. Nupilame vandenį ir laikome šiltai.
Į keptuvę dedame smulkintus grybus ir pakepiname.
Į puodą su verdančiu sultiniu dedame citrinžolę ir paverdame 1 min. Sudedame smulkintus pomidorus, krevetes, kepintus grybus. Verdame, kol krevetės išvirs. Dedame pastą, žuvies padažą, kokosų pieną ir išmaišome. Po 1-2 min. išjungiame viryklę, sudedame ryžių makaronus, laimo sultis ir išmaišome. Tiekiant beriame sezamo sėklų.
Šaltinis:https://rasamalaysia.com/
No comments:
Post a Comment