Tuesday 2 February 2021

Tailandietiška sriuba su krevėtėmis

Manau mano komanda iš Karantino skonių kelionės nesupyks, kad Tailando savaitės receptą keliu tik dabar, nors pagamintas buvo labai senai.

Visada į tokias sriubas žiūrėjau kreivai, atrodė bus neskanu, reikia prisiruošti tam, prisipirkti daug produktų... Bet kai Mantas iš Skanios Bajalių istorijos metė iššūkį:Tailandas, suglumau. Ar sugebėsiu? Ar gausis kas?

Sugebėjau.Gavosi skaniai, nors teko kai ką išimti, nes neradau pirkti laimo lapelių ar galangalo(kas tai yra?)



2 asmenims, 20 min.

100 g ryžių makaronų(galima keisti Ramen)

 500 ml. vandens arba vištienos sultinio

2 stiebeliai citrinžolės(baltos dalies)

1 pomidoras

250 g krevečių be kiauto

6-8 pievagrybiai(naudojau ruduosius, nes labiau primena miško grybus)

3 šaukštai Thai red curry pastos

1 šaukštas žuvies padažo

150 ml  kokosų pieno

1/2 laimo sulčių

sezamo sėklų

Ryžių makaronus išverdame pagal instrukciją ant pakuotės. Nupilame vandenį ir laikome šiltai.

Į keptuvę dedame smulkintus grybus ir pakepiname.

Į puodą su verdančiu sultiniu dedame citrinžolę ir paverdame 1 min. Sudedame smulkintus pomidorus, krevetes, kepintus grybus. Verdame, kol krevetės išvirs. Dedame pastą, žuvies padažą, kokosų pieną ir išmaišome. Po 1-2 min. išjungiame viryklę, sudedame ryžių makaronus, laimo sultis ir išmaišome. Tiekiant beriame sezamo sėklų.

Šaltinis:https://rasamalaysia.com/

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...