2021 m. vasario 5 d., penktadienis

Krevečių-avokadų salotos

Kai laukiu svečių darbo dienos vakare, visada mąstau kuo būtų galima pavaišinti. Tokiais atvėjais dažniausiai renkuosi krevetes, nes jos greitai pagaminamos, skanios ir mėgsta žmonės, nors gal šiaip jūros gėrybių nemėgsta, bet krevetės visada tinka.
Šios salotos visada gelbėja, kai nori skaniai ir greitai. Galima net įvairiai sudėlioti ir kaskart gausis vis kitaip.


2 asmenims, 5-10 min.

3-4 pomidorai

3 nedideli agurkai arba 1/2 ilgavaisio

1/2 raudonojo svogūno

1 avokadas

4 šaukštai kons. kukurūzų

Krevetėms:

2 šaukštai sviesto

300 g krevečių be kiauto

2 skiltelės česnako

žiupsnelis druskos

Užpilas:

3 šaukštai alyvuogių aliejus

1 citrina

1/2 pundelio kalendros

3/4 šaukštelio druskos

1/8 šaukštelio  maltų pipirų


Dubenyje sumaišome krevetes su išspaustu česnaku ir druska. 

Keptuvėje ištirpiname sviestą ir sudedame krevetes. Maišant pakepiname 2 minutes.

Salotoms skirtas daržoves susmulkiname ir sluoksniuojame lėkštėje. s

Sudedame kepintas krevetes.

Užpilui kalendrą susmulkiname ir sumaišome su aliejumi, citrinos sultimis, druska bei pipirais.

Prieš valgant salotas užpilame užpilu.

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Kukurūzų-bulvių sriuba su krevetėmis

Nežinau kaip Jums, bet man nauji receptai gimsta visai netikėtai. Tikrai nesėdžiu prie kulinarinių knygų ir nenagrinėju receptų,tikrai nelyg...