7 kiaušiniai
pundelis petražolių
2 šakelės čiobrelio
500 g kiaulienos faršo
2 šaukstai miltų
žiupsnelis druskos
žiupsnelis maltų pipirų
pagal skonį kiaulienos prieskonių
350 g panko džiuvesėlių
aliejaus
5 kiaušinius išverdame pagal poreikį(jei mėgstate skystesnius, virkite 3.5 minutės, jei kietesnius-5 min.). Išvirusius kiaušinius dėkite į ledinį vandenį.
Kol kiaušiniai yra vandenyje, susismulkiname petražoles, čiobrelių lapelius.
Į dubenį dedame faršą, smulkintas žoleles,prieskonius ir gerai išmaišome.
Padaliname faršą į 5 lygias dalis.
Nulupame kiaušinius. Iš faršo formuojame blyną, į centrą dedame kiaušinį ir suformuojame apvalų kamuoliuką.
Į skirtingas lekštes supilame miltus ir džiuvėlėlius, bei plaktus du kiaušinius.
Suformuotą kamuoliuką pavoliojame miltuose, plaktame kiaušinyje ir tada į džiuvesėlius.
Prikaistuvyje įkaitiname aliejų ir dedame kamuoliukus. Verdame vis pavartant, kol apskrus ir faršas iškeps. Užtruks apie 8 min.
Iškepusius kamuoliukus dedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.
Valgome su salotomis.
No comments:
Post a Comment