Mėsos kukuliai kaip kukuliai,bet skonis jų tikrai kitoks. Prie bulvių košės jie tikrai nederės.
Jei mėgstate azijietiškus skonius ir aštrumą-pirmyn.
Mums labai patiko, tad gaminsime dažniau.
Siūlau išbandyti ir jums, nes į virtuvę reikia įnešti naujų skonių.
300 g ryžių
1.5 stiklinės vandens
1 stiklinė kokosų pieno
žiupsnelis druskos
Kukuliai:
450 g vištienos faršo
5 šaukštai džiuvėsėlių
1 kiaušinis
1 šaukštas smulkintos kalendros
2 skiltelės česnako
1/2 šaukštelio tarkuoto imbiero
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų pipirų
Padažas:
4 šaukštai sojos padažo
2-3 šaukštai medaus
1/2 šaukštelio tarkuoto imbiero
žiupsnelis pipirų drožlių
Ryžius perplauname kelis kartus, kol vanduo tampa skaidrus.
Užpilame ryžius vandeniu, kokoso pienu, gardiname druska ir išverdame.
Kukuliams į vištienos faršą beriame džiuvėsėlius,smulkintą kalendrą,imbierą, įspaudžiame česnako, druską ir pipirus, įmušame kiaušinį ir gerai išminkome. Formuojame nedidelius kukuliukus ir iškepame keptuvėje su aliejumi(galite kepti orkaitėje).
Iškepus kukuliukus dedame į šoną.
Padažui sumaišome visus produktus ir pašildome švarioje keptuvėje, kol masė taps vientisa. Sudedame mėsos kukuliukus ir pamaišome, kad apliptu padažu.
Tiekiame kartu su ryžiais.
No comments:
Post a Comment