"Karbanatky" skamba kaip karbonadas tiesa? Bet už tokio skambaus pavadinimo slepiasi ne kas kitas, o kotletas. Čekai jų gamina įvairiausių variantų, bet aš pasirinkau tradicinį, paprastą variantą.
Tikiuosi, kad ir Jums patiks šis patiekalas, nes mums jis labai patiko.
450 g kiaulienos faršo(galite maišyti su jautiena)
1/2 stiklinės šalto vandens
1 kiaušinis
1 svogūnas
5 skiltelės česnako
2 šaukštai miltų
1/2 šaukštelio mairūno
1/2 šaukštelio kmynų
2 šaukšteliai citrinos sulčių
250 g maltų džiuvesėlių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų pipirų
aliejaus kepimui
Išmaišome mėsą su vandeniu ir paliekame 30 min. šaldytuve.
Ištraukus mėsą iš šaldytuvo įmušame kiaušinį, dedame smulkintus česnakus, svogūną, 1 šaukštą džiuvesėlių, beriame mairūną, kmynus, druską, pipirus, citrinos sultis ir gerai išmaišome. Paliekame šaldytuve dar 15 min.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Iš mėsos masės formuojame delno dydžio kotletus ir apvoliojus džiuvesėliuose kepame iš abiejų pusių, kol iškepa.
Valgome su norimu garnyru, bet čekai rekomenduoja valgyti su duona.
No comments:
Post a Comment