4 asmenims, apie 40 min.
2 šaukštai aliejaus
3 didelės morkos
1 svogūnas
2 obuoliai
1 stiklinė išmirkytų skaldytų žirnių
2 l vištienos sultinio
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų pipirų
kelios šakelės čiobrelio
Įkaitiname orkaitę iki 200 C ir dedame kepti nedideliais gabaliukais pjaustytas morkas. Kepame apie 15 min.
Į puodą suberiame išmirkytus žirnius ir užpilame sultiniu. Užverdame ir kai pradės burbuliuti, dedame nuluptas morkas.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname smulkintą svogūną. Kai svogūnas suminkštės, dedame kubeliais pjaustytus obuolius ir pakepiname dar 5 min. Viską sudedame į verdančią sriubą, pagardiname čiobreliu, druska bei pipirais. Verdame, kol viskas išverda(apie 10-15 min.) Sriubai išvirus-sutriname iki vientisos masės.
No comments:
Post a Comment