Wednesday, 9 September 2020

Trinta žirnių-obuolių sriuba

Dar viena žirnių sriubos idėja.
Tikiuosi jums irgi patiks taip, kaip patiko mano rato žmonėms.
Lengvai pagaminama, soti, kreminė...

4 asmenims, apie 40 min.

2 šaukštai aliejaus

3 didelės morkos

1 svogūnas

2 obuoliai

 1 stiklinė išmirkytų skaldytų žirnių

2 l vištienos sultinio

pagal skonį druskos

pagal skonį maltų pipirų

kelios šakelės čiobrelio

Įkaitiname orkaitę iki 200 C ir dedame kepti nedideliais gabaliukais pjaustytas morkas. Kepame apie 15 min.

Į puodą suberiame išmirkytus žirnius ir užpilame sultiniu. Užverdame ir kai pradės burbuliuti, dedame nuluptas morkas.

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname smulkintą svogūną. Kai svogūnas suminkštės, dedame kubeliais pjaustytus obuolius ir pakepiname dar 5 min. Viską sudedame į verdančią sriubą, pagardiname čiobreliu, druska bei pipirais. Verdame, kol viskas išverda(apie 10-15 min.) Sriubai išvirus-sutriname iki vientisos masės.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...