Tuesday 10 March 2020

Špinatų ir avokadų glotnutis

Prabudau anksti, pasidariau glotnutį ir pravėriau virtuvės duris. Giliai įkvėpiau ir negalėjau patikėti- pavasaris jau čia.
Kada ateina pavasarinė nuotaika, visada mėgstu savo lėkštėse matyti daug žalios spalvos. Sako žalios spalvos maistas stiprina imuniteta, suteikia energijos,atnaujina raudonuosius kraujo kūnelius, padidina geležies kiekį kraujyje. Tad pats metas busti lyg meškoms iš žiemos miego ir mėgautis skaniais pusryčiais.

2 asmenims, 5 min.

2 saujos špinatų lapelių
1 nedidelis avokadas
1 bananas
1 šaukštelis medaus(naudojau Brolių medus su pipirmėte , tad davė savotiško gaivumo)
1/2 st. augalinio pieno
čija sėklų pagal poreikį

Į trintuvą sudedame nuplautus ir šiek tiek padraskytus špinatų lapus, nuluptą ir ir pasmulkintą avokadą, smulkintą bananą, dedame medų ir įpilame augalinį pieną(galite vandens) ir sutriname iki vientisos masės. Masė neturi būti tiršta.
Supilstome į stiklines ir užberiame čija sėklomis.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...