Monday 16 March 2020

Avokado "burgeris"

Ilgą laiką avokadų nemėgau, nepirkdavau... Nemokėjau nieko skanaus su jais paruošti ir nesuprasdavau kitų pasakojimų, kokie jie nerealūs. Tačiau matyt kiekvienam savo metas, tai taip ir su avokadais. Dabar jų pas manę būna beveik visada ir abu su vyru mėgstame įvairius sumuštinukus su avokadais.
Šį avo-burgerį pamačiau labai seniai pas Natalija tinklaraštyje(pas ją berods veganiškas) ir aš nusprendžiau, kad būtinai pasigaminsiu kažką panašaus.
Ir dabar jau kai ko gero visi išragavo, pasidalino soc. medijoje ir pamiršo skonį, aš išdrįsau parodyti savo variantą.
Aišku kiekvienas gali gaminti taip kaip jam norisi, patinka ar pagal šaldytuvo turinį. Maniškis paprastas, bet sotus ir maistingas.

2 vnt., 5-10 min.

2 avokadai
1 nedidelė saujalė sultenės lapelių
6 smidrai
4 ploni griežinėliai pomidoro
keli griežinėliai rūkytos lašišos
šlakelis citrinos sulčių
sezamo sėklų(nebūtina)

Avokadus perpjauname pusiau, išimame kauliukus, nulupame ir pašlakstome citrinos sultimis.
Smidrus apverdame kelias minutes ir perliejame šaltu vandeniu.
Ant apatinės avokado puselės dedame sultenės lapelius, pomidoro griežinėlius, plonai pjaustytą lašišą, dedame smidrus ir uždengiame kita avokado pusele.
Užberiame sezamo sėklomis.
p.s. patogiausia valgyti šakute ir peiliu.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...