Sunday 26 January 2020

Sultinga ir kvapni kepta višta

Ar esate girdėję tokį dalyką, kad labai skani gaunasi višta, marinuota "Sprite"?
Man buvo labai didelė naujiena ir norėjau išbandyti, kad tuo įsitikinčiau. Tai va, faktas kaip blynas, bet tai yra tiesa.
Pati vištiena buvo sultinga,labai minkšta,traški odelė , o ir iškepė greičiau nė įprastai.
Vieni marinuoja vištieną obuolių sultyse, kiti-citrinos sultyse, o aš -"Sprite" :)
Dabar jau girdžiu kaip dauguma iš jūsų sakote:bet juk tai blogis! Bet kartą ar du galima ir nusižengti taisyklėms ir išbandyti kažką naujo.


1.5 kg viščiukas
1.5 l Sprite
4 skiltelės česnako
kelios šakelės šv. rozmarino
kelios šakelės šv. čiobrelio
3 šaukštai sviesto
2 šaukšteliai rūkytos paprikos miltelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų pipirų

Vištą užpilame Spritu ir paliekame šaldytuve pasimarinuoti (geriausia per naktį).
Įkaitiname orkaitę iki 220 C.
Sviestą sumaišome su tarkuotu česnaku, smulkintais rozmarinais, čiobreliais, beriame paprikos miltelius, pipirus ir druską.Išmaišome.
Išimame vištą iš marinato, nusausiname ir ištriname sviesto mišiniu.
Dedame į kepimo indą ir kepame 45-60 min.
Vištai išskyrus sultis, jas kelis kartus užpilame su šaukštu ant vištos, tuomet ji išliks sultingesnė ir odelė neperkeps.
O dabar metas puotauti.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...