Sunday 26 January 2020

25-ta savaitė. Krembriule su arbata

Krembriule-Prancūzijos klasika ir turbūt nerasime nė vieno žmogaus, kuris nežinotu šio deserto.
Verčiant iš prancūzų kalbos, šio dieviško deserto pavadinimas reiškia "degintas kremas". Tokį pavadinimą gavo desertas todėl,kad deserto viršų dengia traški plutelė, kurią reikia pakaitinti specialiu degikliu. Aš šio degiklio vis dar neturiu, bet tai nereiškia, kad negaliu šio deserto pasigaminti namuose :) Aš naudoju orkaitę, kuri kaitina iš viršaus ir taip pasigaminu nuostabų desertą.
O žinote, kad šį desertą galite pasigaminti prieš dvi dienas ir uždengus laikyti šaldytuve iki kol sugalvosite pasimėgauti šiuo desertu. Tada beliks tik pasigaminti traškią plutelę ir smalyžiauti.
Ir dar... krembriule galite ir šaldyti- tuomet tiesiog kiekvieną indelį dėti į šaldymui tinkamus maišelius, o atitirpinti reikėtį kambario temperatūroje.
Bandžiau visokių variantų, bet su atbata patiko ko gero labiausiai :)

6 vnt. apie 60 min., plius laikas šaldytuve

6 kiaušinių tryniai
500 ml grietinėlės (geriausia 35 proc. riebumo)
1 maišelis Early Grey juodos arbatos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
5 šaukštai cukraus
5 šaukštai rudojo cukraus karamelizacijai

Grietinėlę supilame į puodą, suberiame vanilinį cukrų, dedame arbatos maišelį ir kaitiname ant silpnos kaitros, kol pradės kilti burbuliukai. Labai svarbu, kad neužvirtų. Išimame arbatos maišelį.
Trynius išplakame su cukrumi. Stipriai neplakame, kad nesusidarytu oro burbuliukai.
Į trynių masę palaipsniui pilame grietinėlę ir maišome šluotele. Masė turi būti vientisa. Jei yra burbuliukų-nurenkame juos.
Į kepimo skardelę sudedame formeles ir atsargiai supilame grietinėlės masę. Kepimo skardą pripilame vandens, kad būtu iki pusės formelių.
Dedame į 150 C. orkaitę ir kepame apie 30 min. Masė turi būti pudingo konsistencijos.
Ištraukus iš orkaitės, leidžiame desertui atvėsti iki kambario temperatūtos, o vėliau uždengus maistine plėvele, dedame į šaldytuvą kelioms valandoms, kad desertas sustingtų.
Prieš patiekiant ant desrto užberiame plonu sluoksniu rudojo cukraus ir dedame į orkaitę įjungus grilio funkciją ir pakėlus aukščiau groteles su desertu kaitinti, kol cukrus gražiai išsilydys ir pradės karamelizuotis.
Traukiame lauk ir mėgaujamės.
p.s. jei turite degiklį-tuomet naudokite jį.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...