Kepti bananai-niekam ne naujiena ir ko gero visi jau išbandėte seniai, tik aš kaip visada ne koja kojon su mada :)
Tai puikus desertas, kuris bus pamėgtas visos šeimos. Kad šiuo desertu pasmalyžiautum-laiko daug nereikia. Visi produktai tikrai bus namuose "po ranka".
Jei medus bus tirštas, tuomet kelias sekundes pašildykite, kad suskystėtų ir galėtumėte lengvai užpilti ant šiltų bananų.
Ir dar...aš naudojau prieskonių mišinį kepiniams, į kurį įeina:cinamonas, gvazdikėliai, muskato riešutas. Jei tokio neturite- drąsiai naudokite cinamoną.
2 asmenims, 20 min.
2 bananai
šlakelis citrinos sulčių
žiupsnelis prieskonių mišinio kepiniams arba cinamono
1 šaukštas "Brolių medus" natūralaus medaus
1 šaukštas smulkintų riešutų(kokius mėgstate)
1 šaukštas šilauogių ar kitokių uogų
Bananus nuplaukite ir perpjaukite pusiau. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi, sudėkite bananus odele į apačią. Pašlakstykite citrinos sultimis ir užberkite prieskonių mišinio. Dėkite į 180 C. orkaitę ir kepkite 10-15 min.
Dar karštus bananus apšlakstykite medumi, užberkite riešutais ir uogomis.
Skanaus.
Idėja rasta:cukrinis avinėlis.
No comments:
Post a Comment