Tuesday 17 December 2019

Lašiša su vynuogėmis

Labai skanu bet kuriuo dienos metu. Puikiai tinka ir šventiniam stalui.
Garnyrą galite pasirinkti kokį mėgstate, bet man puikiai tiko toks, koks lėkštėje.
Vynuogės  su medumi, buvo tobulai skanios ir labai tiko prie lašišos. Ypač tą skonį paryškino Brolių medus.
Ko gero jau žinau kas bus ant šventinio stalo :)


4 asmenims, apie 30 min.

4 lašišos pjausniai su oda
žiupsnelis druskos
žiupsnelis juodųjų pipirų
2 šaukštai citrinos sulčių
šlakelis aliejaus

Padažas:
1 nedidelė kekė vynuogių 
2-3 šaukštai Brolių medus medaus
šlakelis citrinos sulčių
2 šaukštai granato sėklų

Lašišos pjausnius pabarstykite druska, pipirais ir pašlakstykite citrinos sultimis.
Dėkite į keptuvę su šlakeliu aliejaus ir kepkite po 3-4 min. ant nestiprios kaitros, kol žuvis iškeps.
Padažui į prikaistuvį sudėkite medų, vynuoges, citrinos sultis ir maišant pavirkite 3-4 min. Likus 2 min. iki padažo virimo, sudėkite granatų sėklas ir toliau virkite. Vynuogės turi apsivelti medaus padažu.
Tiekiant į lėkštes dėkite lašišos pjausnį ir apliekite vynuogių-medaus padažu.


Receptas sukurtas draugaujant su Brolių medus.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...