Tuesday 17 December 2019

19-ta savaitė. Šokoladiniai pyragaičiai

Mmmm, na ir kas nemėgsta šokoladinių desertų? Aš tokių nežinau... O jūs?
Desertų savaitei gaminau šokoladinius pyragaičius su raudonom kepurėm :) 
Retai kepiniuose naudoju medų, bet jei naudoju, tai tik "Brolių medus", nes žinau, kad šis medus kepinio nesugadins, o pakels į aukštesnį lygį. Nesuklydau ir šį kartą. Kepinys gavosi minkštas, kvapnus ir toks...šokoladinis :)

8 vnt. apie 1 val.

300 g juodo šokolado
200 g sviesto
2 šaukštai "Brolių medus" medaus
2 šaukštai cukraus
4 kiaušiniai
3 šaukštai miltų
2 šaukštai kakavos
8 braškės
250 g maskarponės sūrio
2 šaukštai cukraus pudros
šlakelis citrinos sulčių

Šokoladą kartu su sviestu ištirpinti garų vonelėje. Suberti kakavą ir gerai išmaišyti.
Sudėti medų, cukrų ir vėl gerai išmaišyti iki vientisos masės.
Sudėti kiaušinius, miltus ir dar kartą gerai išmaišyti.
Stačiakampę kepimo skardą ištiesiame kepimo popieriumi, supilame šokoladinę masę ir kepame 190 C. orkaitėje apie 20-25 min., kol kepinys iškepa.
Atvėsiname. Supjaustome lygiais kvadratėliais.
Maskarponę ištriname su cukraus pudra ir citrinos sultimis. Dedame masę į konditerinį švirkštą.
Ant puse kvadratėlių išspaudžiame kremo, uždedame likusius kvadratėlius ant viršaus. Užspaudžiame ant viršaus kremo ir uždedame braškę.


Receptas sukurtas draugaujant su "Brolių medus"

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...