Monday 11 November 2019

Anties krūtinėlė su graikiniais riešutais

Šį kartą apie labai paprastą, bet mums labai patikusį patiekalą. Šiam patiekalui tinka posakis:neįtikėtinai paprasta ir skanu.
Nemėgstu liaupsinti be reikalo nieko ir jeigu jau giriu, tai tik todėl, kad jis vertas tų pagyrų.
Gal ir todėl nesu užsivertusi reklamomis, nes dirbu tik su tais, kuo tikiu ir pasitikiu. Nenoriu liaupsinti be reikalo nieko, kas man nepatinka, ko nemėgstu ir netikiu. Ir tai tikrai ne užmokėstis svarbiausia, o tikėjimas ir pasitikėjimas.
Vieni iš tokių mano mėgstamų draugų yra "Lapino puota", su kuriais mes jau ne vienus metus draugaujame ir vyliuosi dar draugausime, nes tai ta kompanija, kuri niekada nenuvylė, visada šviežia ir skanu,platus asortimento pasirinkimas... Žodžiu būtu galima tęsti iki begalybės, bet aš noriu pasakyti, kad ši produkcija ne tik šviežia, skani, bet ir už tikrai protingą kainą. O mano receptai kaip matote yra nebrangūs, greitai pagaminami ir iš paprastų produktų, kuriuos lengvai rasite parduotuvėje netoli namų. Žodžiu mano patiekalai šeimyniniai, o su "Lapino puota", jie tampa-šventiniais!
Visada aš stengiuosi mėsa kažkaip pamarinuoti, bet šį kartą aš nusprendžiau nemarinuoti. Ir kaip supratote, rezultatas labai pradžiugino. Mėsytė gavosi minkšta ir sultinga, o tas karamelizuotų riešutų glaistas, patiekalui suteikė šventinio patiekalo statusą, kuriuo tikrai nustebinsite svečius.


2 asmenims, 25 min.

2 anties krūtinėlės su oda(Lapino puota)
50 g išgliaudytų graikinių riešutų
2 šaukštai medaus
4 šaukštai balzamiko acto
šlakelis aliejaus
druskos ir pipirų pagal skonį

Anties krūtinėlės odelę įpjauname kelis kart negiliai, pagardinkite druska bei pipirais. Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus ir dedame antieną odele žemyn. Kepame ant vidutinės kaitros apie 5 min. iš vienos pusės, tuomet apverskite ir vėl kepkite apie 4-5 min.
Kai antiena iškeps, suvyniokite ją į foliją ir palikite 5 min. minutėms.
Gaminame padažą:į švarią keptuvę sudedame medų, pilame balzamiko actą ir kaitiname, kol taps syrupas. Sudedame išgliaudytus ir šiek tiek pasmulkintus riešutus. Maišydami kepiname apie 2-3 min. Riešutai turi apsivelti šiuo syrupu.
Išimame antieną iš folijos, dedame į lėkštę ir apliejame syrupu su riešutais.
Tiekiame su norimu garnyru.

Receptas sukurtas draugaujant su Lapino puota

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...