Friday 18 October 2019

Kriaušės sluoksniuotoje tešloje

Ruduo daro savo. Ilgesingai žiūriu į tolį važiuodama autobusu,prisimenu lengvas vasarines sukneles, svajoju apie tolimus kraštus į kuriuos noriu nukeliauti. Deja, atostogos  nenumatytos planuose, nes noriu būti ideali studentė, mokytis, kopti aukštyn... Stengiuosi būti optimistė ir tada užsidarau virtuvėje :)
Šias kriaušes iškepti norėjau jau senų senovėje, šimtą kartų tam pirkau produktus, bet vis neprisiruošdavau pagaminti. Tačiau vieną dieną susiėmiau ir pagaminau.
Kažkur buvau skaičiusi, kad kriaušes galima pamirkyti raudoname vyne(net galima pavirti kelias minutes), bet aš dariau paprastai.
Ką galiu pasakyti? Reikėjo anksčiau jas gaminti, nes skonis jų...niam niam...

6 vnt. apie 30 min.
1 pakuotė bemielės sluoksniuotos tešlos
3 kriaušės
1 kiaušinis
2 šaukšteliai cukraus
citrinos sulčių

Kriaušes perpjaukite pusiau, išimkite sėklalizdžius, viršuje įpjaukite griovelius. Pašlakstykite citrinos sultimis.
Tešlą lengvai pakočiokite ir išpjaukite kriaušės formas ( šiek tiek didesnes nė tikros kriaušės) ir tešlos pagrindą ištepkite plaktu kiaušiniu. Dėkite ant viršaus kriaušių puseles ir šiek tiek spustelkite. Užberkite cukraus.
Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi ir sudėkite pyragėlius.
Kepkite 180 C. 15-20 min., kol gražiai paruduos.


Šaltinis:lady-mail.ru

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...