Jei netikėtai užgriuvo svečiai ar šiaip begalinis noras kažko saldaus, šie keksiukai-tikras išsigelbėjimas. Žinoma, teks pakentėti, kol jie iškeps, bet pasiaukoti verta, nes namai pakvips jaukumu ir šiluma.
Bubo laikas, kai kepinių iš morkų nemėgau ir nesupratau žmonių juos valgant, tačiau gyvenant JK teko ne kartą valgyti kepinių iš morkų, nes jie labai mėgiami čia ir taip po truputį prisijaukinau šį skonį savo virtuvėje.
12 vnt. 30 min.
125 ml pieno
450 g miltų
1 šaukštelis sodos
1 šaukštelis acto
1 šaukštelis malto cinamono
1 šaukštelis tarkuoto imbiero
3 kiaušiniai
150 g ištirpinto sviesto
120 g cukraus
2 tarkuotos morkos
2 šaukštai smulkintų riešutų
2 šaukštai razinų
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Pasiruoškite keksiukų formeles.
Tirpintą sviestą ištrinkite su cukrumi iki šviesios masės, sudėkite kiaušinius ir gerai išplakite.
Miltus,išmaišykite su acte nugesinta soda ir palaipsniui įmaišykite į kiaušinių masę. Supilkite pieną, smulkiai tarkuotas morkas,cinamoną, imbierą,smulkintus riešutus, razinas ir vanilinį cukrų. Viską gerai išplakite, kad visi produktai susijungtų.
Tešlą padalinkite į keksiukų formeles ir kepkite orkaitėje 20 min. arba, kol keksiukai iškeps.
Puoškite pasirinktu kremu.
No comments:
Post a Comment