Wednesday 18 September 2019

Tortilijos su jautiena

Prisipažinsiu, ilgą laiką vengėme gaminti jautieną namuose, nes draugystė su ja buvo komplikuota. Kiek valgydavo kitur visada būdavo perkepta ir nelabai skani. Žodžiu bėdų bėdelės :)
Tačiau įvyko lūžis ir pradėjau domėtis kaip skaniai pagaminti jautieną. Dabar kaskart mėgaujamės sultinga ir gerai paruošta mėsa.
Kaip minėjau anksčiau, šiandien mes traukiame į skulptūrų parką ir aš visą dieną savanoriausiu, tad reikia pasirūpinti maistu. Šį kartą į pagalbą atskubėjo Feel the beef 30 d brandinta jautienos nugarinė. Kaip minėjo šios kompanijos atstovas, mėsos nereikia nei marinuoti, nei užgožti prieskonių gausa. Mėsa yra minkštesnė, sultingesnė ir švelnesnė nei kitos. Taip pat jai yra būdinga UNAMI(penktasis skonis), kuris primena šiek tiek Parmos sūrį.
Žodžiu šiems suktinukams nenaudojau jokių prieskonių, tik pipirus šviežiai maltus ir priedui naudojau daržoves bei vietoj majonezo dėjau žaliųjų žirnelių piurė, kuriai nenaudojau jokių prieskonių.
Vienareikšmiškai galiu pasakyti, kad tortilijos pavyko 12/10 :)
5 asmenims, apie 15-20 min.

256 g 30 d brandintos Feel the beef jautienos nugarinės
5 tortilijos blynai
200 g žaliųjų žirnelių (naudojau šaldytus)
sauja gražgarsčių lapelių
1/2 ilgavaisio agurko
keli vyšniniai pomidorai
1/4 svogūno
žiupsnelis šviežiai maltų pipirų
šlakelis aliejaus

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir dedame jautienos nugarinę. Kepame po 4 min. iš abiejų pusių. Pagardiname šviežiai maltais pipirais.
Žirnelius išverdame(apie 5 min. virti), perliejame šaltu vandeniu ir sudedame į trintuvą. Įpilame šlakelį pieno ir sutriname vientisą masę. Masė turi būti grietinės tirštumo.
Ant tortilijos blynų tepame ploną sluoksnį žirnelių piurė, dedame smulkintas daržoves, salotų lapelius.
Jautieną supjaustome nedideliais griežinėliais ir uždedame ant viršaus. Susukame suktinukus ir skanaujame.

Receptas sukurtas draugaujant su Feel the beef.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...