Wednesday, 10 July 2019

Šviežių voveraičių sriuba su aitriąja paprika

Yra tokių dalykų, be kurių vasara-ne vasara. Pavyzdžiui aš neįsivaizduoju vasaros be ką tik nupjautos žolės kvapo, ilgų pasisėdėjimų terasoje, žvaigždžių lietaus, kepsnių ant griliaus ar pikniko parke, geltonų voveraičių, šviežių pirmųjų agurkų. Ir tų dalykų man reikia būtent vasara, o ne kitu laiku.
Be ko jūs neįsivaizduojate savo vasaros?

4 asmenims, 30 min.

2 l sultinio (naudojau vištienos)
200 g šviežių voveraičių
50 g sviesto
150 g ryžių
2 morkos
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
1 aitrioji paprika
žiupsnelis šviežių petražolių
pagal skonį druskos ir pipirų

Į verdantį sultinį suberkite ryžius ir išvirkite.
Keptuvėje su ištirpintu sviestu pakepinkite tarkuotas morkas ir smulkintą svogūną. Kai daržovės suminkštės, sudėkite nuvalytas voveraites. Pakepinkite apie 7 min. Sudėkite išspaustus česnakus, smulkintą aitriąją papriką ir dar pakepinkite, kol pasklis malonus česnako kvapas. Sudėkite keptuvės turinį į puodą su sultiniu ir ryžiais. Pavirkite dar kelias minutes. Pagardinkite druska, pipirais ir smulkintomis petražolėmis.


Šaltinis:mano močiutė, tik aš dėjau aitriąją papriką nuo savęs.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...