Valgymas nėra problema, tai malonus ir nuostabus užsiėmimas, kuriuo planuoju mėgautis visą gyvenimą. Bet blogas ir žalingas užsiėmimas yra persivalgymas.
Nežinau kaip jūs, bet aš mėgstu sriubas ne tik kai lauke šalta, bet ir kai šilta. Kada jei ne dabar virti šviežių agurkų sriubą?
Šviežių agurkų sriuba man yra pati skaniausia ir tai vieša paslaptis, tad laikas nuo laiko ją išsiverdu.
Vakar išviriau didžiulį puodą su viltimi, kad užteks ir šiandienai. Ar liko? Aišku, kad ne :)
Esu virusi paprastai šią sriubą, bet ji buvo lengva tarsi vasaros suknelė, o šį kartą aš šiek tiek pakeičiau ją, bet skonis visgi išliko super.
8 asmenims, apie 45 min.
2 šaukštai sviesto
150 g lydyto sūrelio
žiupsnelis malto muskato
žiupsnelis maltų baltųjų pipirų
2 porai
2 didelės morkos
4 švieži agurkai
1 aitrioji paprika
1 sauja išmirkytų perlinių kruopų
2.5 l vištienos sultinio
Į vištienos sultinį suberiame perlines kruopas ir verdame apie 25 min., kol kruopos suminkštės.
Keptuvėje ištirpiname sviestą ir pakepiname žiedais supjaustytus porų baltąsias dalis. Kai porai suminkštės, dedame mažais kubeliais pjaustytas morkas ir dar maišant pakepiname 3 min. Sudedame kubeliais pjaustytus agurkus, smulkintą aitriąją papriką, pagardiname pipirais bei muskatu. Patroškiname kelias minutes ir sudedame į puodą su kruopomis. Įdedame lydytą sūrelį ir maišydami paverdame kelias minutes ant silpnos liepsnos.
Jei trūksta skonio-pagardiname druska.
Nežinau kaip jūs, bet aš mėgstu sriubas ne tik kai lauke šalta, bet ir kai šilta. Kada jei ne dabar virti šviežių agurkų sriubą?
Šviežių agurkų sriuba man yra pati skaniausia ir tai vieša paslaptis, tad laikas nuo laiko ją išsiverdu.
Vakar išviriau didžiulį puodą su viltimi, kad užteks ir šiandienai. Ar liko? Aišku, kad ne :)
Esu virusi paprastai šią sriubą, bet ji buvo lengva tarsi vasaros suknelė, o šį kartą aš šiek tiek pakeičiau ją, bet skonis visgi išliko super.
8 asmenims, apie 45 min.
2 šaukštai sviesto
150 g lydyto sūrelio
žiupsnelis malto muskato
žiupsnelis maltų baltųjų pipirų
2 porai
2 didelės morkos
4 švieži agurkai
1 aitrioji paprika
1 sauja išmirkytų perlinių kruopų
2.5 l vištienos sultinio
Į vištienos sultinį suberiame perlines kruopas ir verdame apie 25 min., kol kruopos suminkštės.
Keptuvėje ištirpiname sviestą ir pakepiname žiedais supjaustytus porų baltąsias dalis. Kai porai suminkštės, dedame mažais kubeliais pjaustytas morkas ir dar maišant pakepiname 3 min. Sudedame kubeliais pjaustytus agurkus, smulkintą aitriąją papriką, pagardiname pipirais bei muskatu. Patroškiname kelias minutes ir sudedame į puodą su kruopomis. Įdedame lydytą sūrelį ir maišydami paverdame kelias minutes ant silpnos liepsnos.
Jei trūksta skonio-pagardiname druska.
No comments:
Post a Comment