Tuesday 2 July 2019

Kinietiški vištienos sparneliai

Pietų ar vakarienės metas visada ateina netikėtai. Ir vis pagalvoju ką pagaminti, kad būtu greita ir skanu.
Kinietiškas maistas, kaip ir visa Kinijos produkcija yra labai greitai pagaminamas. Ir tikrai labai skanus. 
Vištienos sparneliai mano namuose būna retai, bet visgi mėgstame "finger food", kai galima valgyti pirštais ir nesukti galvos dėl to.
Prie šių sparnelių naudojau pirktą aštrų padažą, bet galite naudoti ir savo gamybos ar valgyti be jo.
Patys sparneliai gaunasi šiek tiek traškūs, aštrūs, šiek tiek lipnūs ir labai skanūs. 
Kartą paragavę negalėsite sustoti.
p.s. aš kepiau orkaitėje, bet galite ir ant griliaus :)

6 asmenims, apie 50 min.

1 kg vištų sparnelių
1 šaukštas sezamų aliejaus
2 šaukštai citrinos sulčių
5 šaukštai sojų padažo
2 šaukštai rudojo cukraus arba medaus
4 šaukštai pomidorų padažo ( geriau aštresnio)
2 šaukštai hoisino padažo
4 skiltelės česnako (išspaustus)
1 šaukštas tarkuoto imbiero
1/2 šaukšto kinietiško 5 prieskonių mišinio (žvaigždiniai anyžiai,pankoliai, cinamonas, gvazdikėliai,sičiuano pipirai)

Vištienos sparnelius supjaustykite į tris dalis ( receptui reikia dviejų didelių dalių, o pačius sparniukų galiukus pasilikite sultiniui virti).
Į sandarų užtraukiamą maišelį sudėkite visus likusius ingrediantus ir gerai išmaišykite. Sudėkite vištienos sparnelius ir gerai išmaišykite. Palikite pasimarinuoti 10 min.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 C. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi. Į skardą vienu sluoksniu sudėkite vištienos sparnelius ir kepkite orkaitėje apie 35 min., kol gražiai apskrus ir iškeps.
Tiekite su mėgstamu padažu ir garnyru.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...