Wednesday 31 July 2019

Kepenėlės su skrudinta šonine

Britų virtuvė. Teko girdėti gandų, kad tai skurdžiausia virtuvė.
Gal britų virėjai ir negali pasididžiuoti dideliu virtuvės patiekalų pasirinkimų, bet šį bei tą gali parodyti.
Kadaise didžiulėmis kolonijomis garsėjusi Jungtinė Karalystė nemažai valgių pasiskolino iš užkariautų šalių. Be to,  į JK plūsta emigrantai, kurie atsiveža ne tik savo tradicijas, tikėjimus, bet ir maisto kultą. Britai baigia priprasti prie indų, kiniečių, meksikiečių patiekalų.
Kažkada savo universitete kalbėjome apie maistą, tai populiariausias britų valgis yra... Ne, ne, ne fish and chips, o curry.
Šiandien "beklaidžiodama" po britų virtuvės užkaborius, radau gan keistą patiekalą.Tiesą sakant iki šiol neteko jo niekur ragauti, tad sugalvojau išbandyti savo virtuvėje.
Dabar girdžiu kaip jūs šaukiate:o, ne, čia gi cholesterolio bomba. Gal ir taip, bet kartą ar du per metus galime sau ir tai leisti.
Žinokite gal ir atrodo keistas patiekalas, bet man kepenėlių mylėtojai, buvo tikrai skanu, o dar ta apskrudusi šoninė...

2 asmenims, 50 min.

500 g kiaulienos kepenėlių
150 ml pieno
2 pusžiedžiais pjaustytų svogūnų
250 ml jautienos sultinio
4 ploni rūkytos šoninės griežinėliai
30 g sviesto
3 šaukštai miltų
1 šaukštas aliejaus
druskos ir pipirų pagal skonį
450 g bulvių
70 g sviesto (bulvėms)
1 sauja žirnelių

Kepenėles nuplauti, nusausinti ir supjaustyti dviejų kąsnių gabaliukais. Sudėti į dubenį, užpilti pienu ir palikti 20 min.šaldytuve.
Bulves nulupti,supjautyti ir užpylus vandeniu išvirti.
Šonine paskrudinti iš abiejų pusių.
Nuo kepenėlių nupilti pieną, kepenėles nusausinti.
Druska, pipirus sumaišyti su miltais. Šiame mišinyje apvolioti kepenėles.
Keptuvėje su sviestu ir aliejumi apkepinti kepenėles po 3 min.iš kiekvienos pusės. Iškepus kepenėlėm, sudėti jas į puodą.
Toj pačioj keptuvėj 10 min. pakepinti svogūnus, kol jie suminkštės. Sudėti į puodą su kepenėlėmis. Supilti sultinį ir patroškinti ant vidutinės kaitros apie 20 min.
Žirnelius pavirti vandenyje 5 min., nupilti vandenį ir perlieti šaltu vandeniu.
Išvirus bulvėm, jas sutrinti kartu su sviestu.
Į dubenėlius dedame bulvių košę, uždedame kepėnėles su gausiu padažu, dedame po du griežinėlius šoninės, užberiame žirnelių.
Skanaus.


Šaltinis:krumpli.co.uk

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...