Aš tiek daug priplanuoju dalykų ir paskui suprantu, kad dalis jų nebus įgyvendinta, nes aš tiesiog neturiu tam tiek laiko.
Viena iš tokių įdėjų, atkapstyta iš kelių metų senumo saugotų įrašų, yra šios grilintų cukinijų salotos.
Viskas dera, skanu ir nieko nekeiskite. Jei norite skanių ir neįprastų salotų-išbandykite šias, kurias radau angliškame žurnale.
2 asmenims, 25 min.
150 g žalių žirnelių
200 g jaunų cukinijų
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
pundelis mėtų lapelių
100 g mocarela sūrio
2 šaukštai balzamiko padažo
prieskoninių žolelių( dž.čiobrelis, raudonėlis)
Į prikaistuvį sudedame žirnelius, įpilame vandens, kad apsemtų ir paverdame porą minučių.
Cukinijas supjaustome griežinėliais, pašlakstome aliejumi, prieskoninėmis žolelėmis ir išmaišome. Dedame cukinijos griežinėlius ant griliaus grotelių ir kepame 3 min. iš abiejų pusių(galima kepti ir keptuvėje).
Į lėkštę sudedame cukinijas, suberiame virtus žirnelius, mėtų lapelius.Sūrį suplėšome mažais gabaliukais ir uždėliojame ant salotų. Pašlakstome balzamiko padažu.
Viskas dera, skanu ir nieko nekeiskite. Jei norite skanių ir neįprastų salotų-išbandykite šias, kurias radau angliškame žurnale.
2 asmenims, 25 min.
150 g žalių žirnelių
200 g jaunų cukinijų
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
pundelis mėtų lapelių
100 g mocarela sūrio
2 šaukštai balzamiko padažo
prieskoninių žolelių( dž.čiobrelis, raudonėlis)
Į prikaistuvį sudedame žirnelius, įpilame vandens, kad apsemtų ir paverdame porą minučių.
Cukinijas supjaustome griežinėliais, pašlakstome aliejumi, prieskoninėmis žolelėmis ir išmaišome. Dedame cukinijos griežinėlius ant griliaus grotelių ir kepame 3 min. iš abiejų pusių(galima kepti ir keptuvėje).
Į lėkštę sudedame cukinijas, suberiame virtus žirnelius, mėtų lapelius.Sūrį suplėšome mažais gabaliukais ir uždėliojame ant salotų. Pašlakstome balzamiko padažu.
No comments:
Post a Comment