Wednesday, 24 July 2019

Cukinijų apkepas

Nežinau kokiu būdu mano šaldytuve "dauginasi" cukinijos, bet jos nesibaigia, nors ir gaminu nemažai su jomis paskutiniu metu.
Pas mus karšta(pagaliau atėjo vasara ir į mūsų kiemą), tad gaminu lengvus patiekalus su cukinija arba išvis negaminu nieko, o valgom uogas su pienu :)
Šiandieną noriu pasidalinti labai lengvai pagaminamu patiekalu, kuris tinka ir pusryčiams, pietums ar net lengvai vakarienei.
Šoninė čia nereikalinga, bet aš jos įdėjau, nes man taip norėjosi. 
Manau tai puikus patiekalas norint sunaudoti likučius ir kaskart paruošti skanius pietus.

5 asmenims, apie 1 val.

4 kiaušiniai
6 šaukštai miltų
4 šaukštai permezano sūrio
1 svogūnas
1.5 nedidelės cukinijos
1 paprika
3 ploni šoninės grieinėliai
200 ml.pieno
žiupsnelis druskos
žiupsnelis maltų pipirų

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Kepimo indą patepkite aliejumi.
Į dubenį sutarkuojame smulkia tarka cukinijas,sudedame kubeliais pjaustytą svogūną, papriką, šoninės gabaliukus. Išmaišome. sudedame kiaušinius, beriame miltus, supilame pieną ir gerai išmaišome.Pagardiname druska bei pipirais.
Visą šią masę supilame į kepimo indą ir dedame į orkaitę. Kepame 40 min.arba, kol cukinijų apkepas iškeps.
Skanaus.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...