2019 m. birželio 18 d., antradienis

Burokėlių lapų sriuba

Burokėliai yra ta daržovė, kuri suvalgoma nuo šaknų iki lapų. Burokėlių patiekalai mano namuose būna bent jau kartą į savaitę.
Praeitą savaitę užsukau į vieną daržovių krautuvėlę ir ten radau burokėlių su lapais. Na kaip nepirksi? Juolab, kad retai aš tokius burokėlius ir randu pirkti. Pasigriebiau ir laiminga kulniavau namo, o galvoje dėliojau sriubos receptą.
Pamenu vaikystėje močiutė tokią virdavo mums, bet dabar su šiokiais tokiais nuklydimais viriau aš.
Gavosi tikrai skani, lengva sriuba.

8 asmenims, 40 min.

3 l. daržovių sultinio
5 bulvės
2 didelės morkos
2 svogūnai
2 saldžios paprikos
4 burokėlių lapai
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų pipirų

Puode užvirinkite sultinį ir sudėkite pjaustytas bulves. Pavirkite 15 min.
Keptuvėje su šlakeliualiejaus pakepinkite kubeliais pjaustytus svogūnus ir paprikas. Kai daržovės suminkštės sudėkite tarkuotas morkas. Kai daržovės bus minkštos, suberkite paprikos miltelius ir išmaišius pakepinkite dar 1 min.
Keptuvės turinį suberkite į puodą su sultiniu.
Burokėlių lapus susmulkinkite ir suberkite į puodą. Pavirkite dar 5-10 min. Pagardinkite druska bei pipirais.
Išjunkite viryklę ir uždengus puodą dangčiu palikite kelias minutes skoniams susimaišyti.
Skanaujame.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...