Visas internetas mirga nuo kepinių su rabarbarais, tad man nepasidalinti recepto su rabarbarais būtu tiesiog nepadoru.
Rabarbarai pas mus jau eina link pabaigos, nelabai kur ir galima rasti pirkti, bet radusi-pasigriebiau dar kelis stiebus :)
Dalinuosi pyrago recepu, kuriame rasite visko:saldumo, rūgštumo, gaivumo... Kitą kartą gal mažinčiau cukraus, nes man buvo saldu, bet visiems kitiems kas valgė-tiko būtent toks skonis.
26 cm torto forma, apie 1.5 val.
Tešla:
500 g miltų
200 g cukraus
3 kiaušiniai
150 g sviesto
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Varškės masė:
500 g varškės
100 g riebios grietinės
3 šaukštai cukraus
2 kiaušiniai
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Rabarbarų masei:
500 g rabarbarų
2 obuoliai
50 g cukraus
50 ml vandens
2 šaukštai krakmolo
Tešlai į miltų, cukraus, kepimo miltelių ir vanilinio cukraus masę sutarkuoti šaltą sviestą ir pirštais sutrupinti iki trupinukų masės. Įmušti kiaušinius ir užminkyti tešlą. Dėti į šaldytuvą, kol bus ruošiami kiti pyrago priedai.
Rabarbarus nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais, obuolius sutarkuoti. Sudėti į puodą, suberti cukrų, supilti vandenį ir uždėti ant viryklės virti.Kai masė užvirs pavirti dar 5 min. Suberti krakmolą ir gerai išmaišyti. Padėti atvėsti.
Varškės masei sumaišyti visus produktus iki vientisos masės.
Tortinės dugną ištiesti kepimo popieriumi. 2/3 sušalusios tešlos burokine tarka įtarkuoti į kepimo indą. Supilti ant viršaus varškės masę ir išlyginti. Ant varškės masės supilti atvėsintą rabarbarų masę, išlyginti paviršių ir užtarkuoti likusią tešlą.
Dėti į įkaitintą 180 C orkaitę ir kepti apie 50 min.
Atvėsinkite pyragą orkaitėje su pravertomis durelėmis.
Valgyti visiškai atvėsusį.
Šaltinis:Sezoninė virtuvė su mano pakeitimais
No comments:
Post a Comment