Sunday, 26 May 2019

Troškinti bulvių ir varškės blynai

Šiandien pas mus vėsu, lietus, tad ir namuose norisi šilto maisto.
Pamenate šiuos blynus? Tie kas mano maisto įrašus seka nuo pradžių, turėtu prisiminti juos, nes šie blynai mušo rekordus ir sulaukė daug pagyrų.
Priešistorė tokia, kad šį receptą (dar tada kai nesidomėjau maisto gamyba) radau viename kulinariniame žurnale ir parodžiau savo tetai L.Ji susidomėjo ir išbandė.Patiko. 
Kai aš susidomėjau maisto gaminimu ir pradėjau rašyti "Samčio užrašus" susiradau tą žurnaliuką ir gaminau savo šeimai, tuomet pasidalinau šiuo receptu fb. puslapyje ir prasidėjo... Buvo daug "patinka" paspaudimų, pasidalinimų virš 200, o jau komentarų gražumas... Visi kas bandė - gyrė.
Šiandien šį receptą prikeliu vėl, nes reikia tokį "lobį" ir į tinklaraštį parašyti ir nuotraukas atnaujinti ir jums priminti. Geri dalykai turi gyventi :)

2 asmenims, 30 min.

6 bulvės
200 g varškės
2 kiaušiniai
2 šaukštai bulvių krakmolo
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų pipirų
3 šaukštai grietinės
šlakelis aliejaus

Bulves nuskusti ir sutarkuoti burokine trintuve.
Varškę sumaišyti su kiaušiniais, krakmolu, druska bei pipirais. Į varškės masę įmaišyti bulves.
Iš masės padaryti paplotėlius ir dėti į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Apkepti iš abiejų pusių.
Dėti apkeptus paplotėlius į puodą, įpilti truputį vandens, dėti grietinę ir troškinti 15 -20 min. ant nestiprios kaitros.
p.s. jei bulvių masė vandeninga, tuomet rankomis nuspauskite lengvai.

Už gražią lėkštę dėkinga esu Vintažiniai indai.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...