Monday, 11 March 2019

Vegetariški kibinai

Šiandien ir vėl griausiu mitus ir keisiu senus receptus. Visi esame pratę matyti ir valgyti kibinus su mėsa, bet ką daryti tiems, kurie nevalgo mėsos? Pavydžiui mano mažoji dama jei tik gali, atsisakys mėsos ir valgys daržoves, na yra išimtis, kai valgo mėsa: čeburėkai, koldūnai, makaronai su bolonės padažu.
Tad gaminant šeimai kibinus, galvoje toptelėjo mintis, kad galima juos paruošti ir šiek tiek kitaip.


6 asmenims, apie 60 min.

2 st miltų
200 g sviesto
2 kiaušiniai
100 g grietinės
300 g raugintų kopūstų
1 svogūnas
aliejaus
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
žiupsnelis druskos

Į dubenį sudėkite mažais gabaliukais pjaustytą sviestą, suberkite miltus, įmuškite kiaušinius, berkite druskos ir sudėkite grietinę. Išminkykite tešlą. Ji turi nelipti prie rankų. Dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir lengvai apkepinkite smulkintą svogūną. Sudėkite nuspaustus ir pasmulkintus kopūstus. Pagardinkite druska bei pipirais. Patroškinkite kelias minutes ant silpnos ugnies.
Išėmę tešlą iš šaldytuvo imkite po nedidelį gabaliuką ir ant miltuoto stalo iškočiokite apvalų apskritimą. Į tešlos vidurį dėkite kopūstų įdaro ir suformuokite kibinus.
Dėkite į kepimo skardą. Jei norite, kad tešlos paviršius blizgėtu - patepkite kiaušinio plakiniu.
Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite 180 C apie 20 min.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...