Thursday 21 February 2019

Avinžirnių ir sezamo sėklų pastos užtepėlė.

Kas pavogė mano laiką? O gal kas pasiskolino ir pamiršo grąžinti? O gal pati pamečiau? Nespėju, oi nespėju...
Aš kaip studentė prieš egzaminus. Vis atidedu rytdienai arba dar toliau, o paskui kai laikas prispaudžia priduoti darbus žurnalui sėdžiu iki išnaktų ir dėlioju tekstą, rašau receptus į tinklaraštį.
Dieną negaliu rašyti, nes man reikia tylos, ramybės, susikaupimo ir šviesios galvos. Tas būna pas mane arba anksti ryte kai dar visi miega arba vėlai vakare, kai jau visi miega.
Šią užtepėlę negaliu pavadinti humusu, nes jis yra tirštesnis. Naudojau sezamų pastą Tahini ir jis šiai užtepėliai suteikė tokį skonį, kad atrodė, jog valgau chalvą iš vaikystės :) 
Draugystė su Tahini pasta prasidėjo neseniai, o nuo metų pabaigos, kai gavau dovanų iš vienos blogerės šokolado su Tahini pasta. O skonis koks... Iškart puoliau googlinti ir ieškoti informacijos kas tai yra TAHINI. Jos nusipirkti Lietuvoje tikrai nėra sunku šiuo metu, o ir pasigaminti galite namuose. Tad kai pabaigsiu savo indelį, kurį pirkau vietiniame prekybos centre aš gaminsiu namuose ir pasidalinsiu receptu.
Ši pasta puikiai tinka ne tik humusui, bet ir į desertus, kepinius, bet ir puikiai tinka padažams tiek salotoms, tiek mėsai... Žodžiu išbandykite.

8 asmenims, apie 20 min.

200 g. virtų avinžirnių,
3 v.š. Tahini sezamo sėklų pastos,
1/2 citrinos sulčių,
3 v.š. alyvuogių aliejaus,
1 a.š. malto kumino,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis ciberžolės.

Virtus avinžirnius, sezamų pastą sudėkite į smulkintuvą. Įspauskite citrinos sultis, supilkite aliejų, berkite druskos ir malto kumino. Viską gerai sutrinkite iki vientisos masės. 
Sudėkite sutrintą masę į indą, kuriame tieksite ir apiberkite ciberžole arba rūkytos paprikos milteliais.
Tiekite su duonos trapučiais.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...