Sunday 13 January 2019

Vištienos kąsniukai su raudona kario pasta.

Kai mokaisi tarptautiniame universitete, kuriame didžioji dalis moterų, nori ar nenori per pertraukas kalba pasisuka apie maistą. Mes ne tik kalbamės, bet ir kartais viena ar kita atsinešame savo firminių ar nacionalinių patiekalų, gamintų namuose, skirtų mums paragauti.
Aš pamenu nešiausi "Skruzdelyną", kuris buvo dvejopai įvertintas: arba nepatiko arba patiko taip, kad dar ir į namus pasiėmė.
Šį receptą man davė mano suolo draugė Mariyan, kuri labai išgyrė, tad teko namuose išbandyti pačiai ir tuo įsitikinti. 
Esu kažką panašaus jau gaminusi, bet čia puikiai sugrojo Red curry paste, kuri šiems kepsniukams davė savotiško pikantiškumo.
O svarbiausia, tai greitai pasidarantis patiekalas, kuris puikiai tinka mergaičių susibėgamimams arba net greitai vakarienei. O šalti puikiai tiks kramsnoti žiūrint tv. :)

4 asmenims, apie 30 min.

500 gr. vištienos filė,
3 v.š. "Red curry paste",
150 ml. natūralaus jogurto,
100 gr. sausų pusryčių dribsnių,
pagal skonį druskos,
pagal skonį maltų baltųjų pipirų,
aliejaus.

Vištienos filė supjaustykite poros kąsnių gabaliukais. Vištienos gabaliukus sudėkite į dubenį, berkite druską, pipirus, dėkite pastą ir gerai išmaišykite, kad pasta pasidengtu visi vištienos gabaliukai. Užpilkite jogurtu ir gerai išmaišykite. Jei turite laiko, galite dėti keliom valandom į šaldytuvą. Aš gaminau iškarto.
Sausus dribsnius susmulkinkite iki smulkių gabaliukų.
Imkite vištienos gabaliukus ir apvoliokite dribsniuose.
Kepimo skardą ištieskite folija ir pašlakstykite aliejumi. Dėkite vištienos gabaliukus ir dėkite į orkaitę. Kepkite 180 - 200 C. apie 15 - 20 min.
Iškepusius valgykite rankomis pamirkydami į norimą padažą.

Šaltinis:draugė Mariyan.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...