Thursday 27 September 2018

Žuvis žirnelių patale.

Nežinau kas sugalvojo, kad ketvirtadienis - žuvies diena, bet ji pas mus būna tada, kada organizmas duoda suprasti, kad gal jau reikėtu žuvies gabaliuko. Ir tai nebūtinai turi būti ketvirtadienis, pirmadienis ar koks šeštadienis. Pas mus žuvis buvo vakar.
Ir nors sergu ir jėgų nėra daug pasisukioti virtuvėj, aš perlipau per save ir paruošiau labai greitus bei skanius pietus.
Instagrame šis mano žuvies vaizdas sulaukė daug susidomėjimo, bet receptą sugalvojau parašyti tik dabar, gerdama kavą.
Žuvis tinka bet kuri balta, aš naudojau jūrinį ešerį, nes jis man labai patinka ir visada jo nusiperku kelis vienetus.

6 asmenims,laikas: apie 15 - 20 min.

6 norimos žuvies filė gabaliukai,
1 šaukštelis garstyčių,
4 šaukštai nesūdyto, minkšto sviesto,
3 st.žirnelių,
2/3 st. grietinėlės,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
druskos pagal skonį,
pipirų pagal skonį,
žuvies prieskonių pagal skonį.

Žuvies filė nuplaukite, ištrinkite garstyčiomis, užberkite druskos, pipirų ir žuvies prieskonių. Jei laiko turite palikite pasimarinuoti ( aš nelaikiau).
Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi ir suguldykite žuvies filė, apšlakstykite aliejumi.
Dėkite skardą su žuvimi į orkaitę ir kepkite 180 C., temp. apie 10 min.
Tuo tarpu keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite žirnelius, užpilkite stikline vandens, pagardinkite druska ir pipirais. Uždėkite dangtį ir troškinkite apie 10 min.
Patroškintus žirnelius nusunkite, dėkite į trintuvą ir sutrinkite. Supilkite grietinėlę ir šiek tiek pakaitinkite. Jei reikia pagardinkite druska ir pipirais.
Į lėkštę dedame žirnelių piurė ir uždedame gabaliuką žuvies.
Labai lengva ir skanu.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...