Šonkauliukai nėra tas patiekalas, kurį valgau dažnai, bet kartais nusiperkame jų ir suku galvą kaip čia paruošti, kad butu skanu ir nereikėtu ilgai vargti su jų paruošimu.
Šį kartą dalinuosi receptu, kurį radau savo jaunystės užrašų knygelėje ir mūsų namuose buvo gaminta jau ne kartą ir ne du, tik nebuvo dar publikuotas tinklaraštyje, nes šonkauliukai nėra tas patiekalas, kuris būtu išvaizdus ir fotogeniškas :)
Visi kas ragavo gyrė, o draugės net ir receptu apdalintos.
Kaip sakant ir vėl:genialumas slypi paprastume.
6 asmenims, apie 1 val.
1.5 kg. šonkauliukų,
2 svogūnai,
3 skiltelės česnako,
1 šaukštas balzamiko acto,
1/2 l. sultinio,
2 šaukštai garstyčių,
1 šaukštas miltų,
druskos,
pipirų.
Šonkauliukus papipiriname ir padruskiname.
Dedame į skardą ištiestą kepimo popieriumi ir dedame į orkaitę, kad šiek tiek apskrustu. Kepiau apie 15 min. 180 C. temp.
Kol šonkauliukai skrunda, darome kitus darbus.
Keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepiname smulkintus svogūnus ir česnakus, kol suminkštės ir paskleis skanų aromatą.
Į puodą sudedame apkepintus svogūnus ir česnakus, apskrudusius lengvai šonkauliukus, supilame actą, sultinį, garstyčias ir uždengus troškiname apie 20 min., kol šonkauliukų mėsa bus minkšta.
Šonkauliukus išimame iš puodo, o į likusį padažą suberiame miltus ir maišome, kol padažas sutirštėja.
Padažą užpilame ant šonkauliukų.
Valgome su pasirinktu garnyru.
Šaltinis:užrašų knygelė.
2 svogūnai,
3 skiltelės česnako,
1 šaukštas balzamiko acto,
1/2 l. sultinio,
2 šaukštai garstyčių,
1 šaukštas miltų,
druskos,
pipirų.
Šonkauliukus papipiriname ir padruskiname.
Dedame į skardą ištiestą kepimo popieriumi ir dedame į orkaitę, kad šiek tiek apskrustu. Kepiau apie 15 min. 180 C. temp.
Kol šonkauliukai skrunda, darome kitus darbus.
Keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepiname smulkintus svogūnus ir česnakus, kol suminkštės ir paskleis skanų aromatą.
Į puodą sudedame apkepintus svogūnus ir česnakus, apskrudusius lengvai šonkauliukus, supilame actą, sultinį, garstyčias ir uždengus troškiname apie 20 min., kol šonkauliukų mėsa bus minkšta.
Šonkauliukus išimame iš puodo, o į likusį padažą suberiame miltus ir maišome, kol padažas sutirštėja.
Padažą užpilame ant šonkauliukų.
Valgome su pasirinktu garnyru.
Šaltinis:užrašų knygelė.
No comments:
Post a Comment