Thursday, 2 August 2018

Nekeptas ir greitas obuolių pyragas/desertas.

Šiandieną reikėjo deserto. Skubiai ir skanaus. Tad prisiminiau savo užrašų knygelėje gulintį receptą, tik aš keičiau pagal savo norą ir greitai pagaminusi smalyžiavau... Turėjau rimtą priežastį tam :) Mano Samčio užrašai fb. pirmam įrašui 3 metai,tai reiškia, kad tiek laiko, aš dalinuosi receptais su jumis ( tame laike buvo tarpas, kai nieko nerašiau ir galvojau kam išvis bridau į tą peklą ). Tad turiu šiokią tokią progą švęsti :P
Desertas vienas, du, trys ir sumeistrautas, o skonis... Mmmm, nerealus.

 4 vnt, apie 20 -30 min.

3 - 4 obuoliai,
50 ml. vandens,
50 gr. cukraus,
80 gr. sviesto,
1 pakelis Selga sausaini
250 gr. maskarponės sūrio,
100 gr. cukraus pudros.

Obuolius nuplauname,išimame sėklalizdžius, supjaustome mažesniais gabaliukais ir sudedame į puodą. Beriame cukrų ir užpilame vandeniu. Verdame vis pamaišydami, kol obuoliai suminkštės. Užtruksite apie 10 - 15 min.
Išvirusius obuolius sutrinkite trintuvu iki kreminės masės.
Sausainius susmulkinkite iki nedidelių trupinukų. Ištirpinkite sviestą ir užpilkite ant sausainių, išmaišykite.
Sausainius dėkite į stiklinaites, ant jų dėkite obuolių masę...
Maskarponės sūrį išmaišykite su cukraus pudra ir šį kremą dėkite ant obuolių masės.
Ir vėl, jeigu dar liko produktų, sluoksniuokite iki viršaus, kol baigsite visus produktus:sausainiai, obuolių masė, maskarponės kremas, sausainiai...
Galite mėgautis iš karto, o galite palaikyti šaldytuve valandą ir tada bus dar skaniau, patikėkite manim :P






No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...