Žinau, kad kriaušės yra pakankamai rudeniškas vaisius, bet aš juos valgau visus metus. Tai gali būti pyragai, desertai, salotos ar net garnyras prie rimto mėsos patiekalo.
Šį kartą dalinuosi keksiukų receptu, kuris buvo kepamas mokyklos šventei. Patys keksiukai gražiai atrodo ir be kremo, bet kadangi tai buvo mokyklai skirti, norėjau nors minimaliai padekoruoti.
Keksiukų niekada nebūna per daug. Jų ir neskanių nebūna, tad...
Išsikepkim šiandieną vėl mažų desertukų ir pasimėgaukime prie kavos puodelio.
12 vnt. apie 1- 1.5 val.
1 didelė kriaušė,
125 ml. augalinio aliejaus,
70 gr. cukraus,
1 kiaušinis,
150 gr. miltį,
1.5 šaukštelio kepimo miltelių.
Kremui:
100 gr. kambario temperatūros sviesto,
50 gr. Philadelphia sūrio,
200 gr. cukraus pudros,
2 šaukštai kokosų pieno,
2 šaukštai citrinos sulčių.
Kriaušę nulupkite, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite mažais gabaliukais.
Dubenyje sumaišykite aliejų, cukrų ir kiaušinį, tada suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir kriaušių gabaliukus. Viską gerai išmaišykite.
Pasiruoškite keksiukų formeles:popierinius keksiukų indelius sudėkite į metalines keksiukų formeles ir supilkite į jas 2/3 tūrio masės.
Dėkite į įkaitintą 200 C. temp.orkaitę ir kepkite 15 min. arba, kol keksiukai iškeps pilnai.
Atvėsinkite.
Kremui išplakite sviestą iki kol pabals, sudėkite sūrį, supilkite kokosų pieną ir citrinos sultis. Išplakite. Palaipsniui berkite cukraus pudrą ir reguliuokite kremo standumą( cukraus pudros gali reikėti mažiau arba daugiau, priklauso nuo to, kokio standumo norėsite).
Sudėkite kremą į konditerinį maišelį ir išspauskite ant atvėsusių keksiukų.
p.s. aš dar pabarsčiau saldainiukais.
Išsikepkim šiandieną vėl mažų desertukų ir pasimėgaukime prie kavos puodelio.
12 vnt. apie 1- 1.5 val.
1 didelė kriaušė,
125 ml. augalinio aliejaus,
70 gr. cukraus,
1 kiaušinis,
150 gr. miltį,
1.5 šaukštelio kepimo miltelių.
Kremui:
100 gr. kambario temperatūros sviesto,
50 gr. Philadelphia sūrio,
200 gr. cukraus pudros,
2 šaukštai kokosų pieno,
2 šaukštai citrinos sulčių.
Kriaušę nulupkite, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite mažais gabaliukais.
Dubenyje sumaišykite aliejų, cukrų ir kiaušinį, tada suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir kriaušių gabaliukus. Viską gerai išmaišykite.
Pasiruoškite keksiukų formeles:popierinius keksiukų indelius sudėkite į metalines keksiukų formeles ir supilkite į jas 2/3 tūrio masės.
Dėkite į įkaitintą 200 C. temp.orkaitę ir kepkite 15 min. arba, kol keksiukai iškeps pilnai.
Atvėsinkite.
Kremui išplakite sviestą iki kol pabals, sudėkite sūrį, supilkite kokosų pieną ir citrinos sultis. Išplakite. Palaipsniui berkite cukraus pudrą ir reguliuokite kremo standumą( cukraus pudros gali reikėti mažiau arba daugiau, priklauso nuo to, kokio standumo norėsite).
Sudėkite kremą į konditerinį maišelį ir išspauskite ant atvėsusių keksiukų.
p.s. aš dar pabarsčiau saldainiukais.
No comments:
Post a Comment