Thursday 26 July 2018

Gaivūs šaltibarščiai.

Šią savaitę mano šeimoje net du gimtadieniai. Atrodo buvo likęs neseniai mėnuo, o jau - kelios dienos. Nežinau kaip čia viską spėti ir pasiruošti, bet , nenoriu apie tai net pradėti galvoti... Tebūnie viskas palikta rytojui, o šiandieną aš pabūsiu laiminga be jokių planų.
Šiandieną mūsų namuose karaliavo šaltibarščiai. Taip, taip, sakysite anokia čia naujieną, kiekvienas moka juos paruošti ir kokio velnio jie turi būti bloge...
O dalinuosi todėl, kad man patiko idėja jų paruošimo. Pamačiau pas tetą taip paruoštus ir aš nusprendžiau pasidalinti idėja su jumis.
O kada geriausias laikas valgyti šaltibarščius jei ne dabar :)

2 asmenims, laikas:10 min. ( jeigu turite jau išvirtus kiaušinius)

1 l. kefyro,
500 gr. virtų ir sutarkuotų burokėlių,
1/2 ilgavaisio agurko arba keli maži agurkai,
2 kiaušiniai,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis pipirų,
kelios šakelės svogūno laiškų,
acto pagal skonį ( jei norite šiek tiek rūgštesnių šaltibarščių).

Į aukštą indą supilkite kefyrą ir sudėkite burokėlius. Sutrinkite su trintuvu. Sriuba nebus košės pavidalo, o šiek tiek skystoka. Berkite druską, pipirus ir jeigu naudosite supilkite actą. Išmaišykite.
Supilstykite į dubenėlius.
Agurkus supjaustykite kubeliais, kiaušinius irgi kubeliais, svogūno laiškus susmulkinkite. Į dubenėlius berkite pagal norą agurkus, kiaušinius ir svogūno laiškus.
Valgykite su bulvėmis.

Šaltinis:teta L.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...