2018 m. gegužės 12 d., šeštadienis

Rabarbarų trupiniuotis/birėsis.

Žinote, kartais net prisižiūrint kūno formas, būna, kad norisi kažko saldaus, kažko, kas palaikytu kompaniją vienišam arbatos puodeliui.
Šis trupiniuotis nėra saldus, o rabarbarai čia suteikia malonios rūgštelės.
Šiandieną, puiki proga išsikepti  ir pasimėgauti nuo dūšios šiuo dangiškai skaniu kepiniu.
Sugundžiau? Pirmyn...

1 didesnis arba 4 mažesni,apie 45 min.




2 st. smulkintų rabarbarų,
3/4 st. cukraus,
4 šaukštai vandens,
4 šaukštai nesūdyto sviesto,
3/4 st. miltų,
2 šaukštai rudojo cukraus,
1 šaukštelis cinamono ( nebūtina),
1 saujalė graikiškų riešutų.

Rabarbarus nuplauname, nulupame ir supjaustome nedideliais gabalėliais, suberiame į puodą, užpilame cukrumi ir vandeniu. Verdame neuždengtame puode ant vidutinės ugbies apie 20 min.,kol rabarbarai patiš, o padažas karamelizuosis.
Kol rabarbarai troškinasi, pasiruošiame trupinius.
Šaltą sviestą pirštais sutriname su miltais, kol gausis smėlio konsistencijos trupiniai. Suberiame cukrų, cinamoną ir peiliu smulkintus riešutus. Išmaišome.
Rabarbarams išvirus, pilame juos į karščiui atsparų indą ( vieną didesnį arba kelis mažesnius) ir užberiame trupiniais.
Dedame į 180 C. temp. orkaitę ir kepame apie 20 min. arba, ko trupiniai gražiai paruduos ir iškeps.
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Spurgos su slyvomis.