Saturday 12 May 2018

Bulgariška dilgėlių sriuba.

Ech...pagaliau svarbiausi egzaminai jau praėjo, rezultatai bus kitą savaitę, tad dabar galiu atsikvėpti ir panirti į gaminimo malonumus. Buvo sunki, įtemta savaitė su daug streso, nervų ir bemiegių naktų.
Blogas irgi kentėjo, nes mažai receptų kėliau į jį. Atsigriebsiu dabar...
Praeitą savaitgalį turėjome nuostabų laiką gamtos apsuptyje, kai naktį reikėjo keltys iš lovų ir važiuoti prie ežero žvejoti. Aišku, kas žvejojo, o kas kulinarinius žurnalus skaitė, maistą ruošė ar vaikščiojo aplink ežerą...
Tai va, taip mums beturistaujant vaikams pradėjau pasakoti kaip vaikystėje pas pussesesrę D. valgiau dilgėlių sriubą, skonio nepamenu, tik pamenu tiek, kad man ji labai patiko. Tai ir buvo vienintelis kartas, kada ragavau dilgėlių sriubos.
Mano vyresnėlis pasiklausė ir užsidegė ta mintim, kad mama turi išvirti ir jam tos sriubos.
Dar galvojau ar verta publikuoti tokias sriubas bloge, bet kai pamačiau pas vieną blogerę, pas kitą... Tai ir aš publikuoju šią sriubą, kuri tikrai labai patiko visai šeimai.

500 gr. dilėlių,
2 šaukštai aliejaus,
1 svogūnas,
1/2 saldžios paprikos,
1 morka,
1/2 st. smulkių makaronų arba ryžių,
daržovių arba mėsos sultinio,
druska,
pipirai,
120 ml.grietinėlės.

Dilgėles perinkite, nuplaukite ir nuplikykite verdančiu vandeniu. Po kelių minučių  nukoškite, nuspauskite vandenį ir supjaustykite smulkiai.
Puode, kuriame virsite sriubą įkaitinkite aliejų ir sudėkite smulkintą svogūną, tarkuotą morką ir smulkintą papriką. Apkepinkite, kol daržovės suminkštės.
Sudėkite dilgėles, makaronus arba ryžius ir užpilkite sultiniu. Sultinio turi būti tiek, kad apsemtu visas daržoves. Jei mėgstate skystesnes sriubas, sultinio pilkite daugiau. Virkite, kol daržoves ir makaronai išvirs.
Sriubą užbalinkite grietinėle, pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite ir viryklę išjunkite. Sriubą uždenkite ir palikite kelias minutes pastovėti.

Šaltinis:radau mintį pas Kristiną iš Šaukštu aplink pasaulį, bet pakeičiau kai ką pagal save :P




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...