Sunday 22 April 2018

Šašlykai marinuoti mango ir čili marinate.

Šis šašlykų marinatas mano universitete apskriejo žaibo greičiu. Kadangi vienoje grupėje mokosi iš įvairių žemės kampelių žmonės, tai mes aptariame ir virtuvės reikalus  prie kavos puodelio.
Šis receptas buvo pasidalintos merginos iš Malaizijos ir man jis buvo naujiena.
Prisipažinsiu, man buvo keista matyti visame tame mango, bet smalsumas nugalėjo ir penktadienio popietę mėgavomės puikiais šašlykais.
Tiesa, draugė rekomendavo su vištiena kepti, bet aš gaminau su kiaulienos sprandine.

1.5 kg. kiaulienos sprandinės,
1 šaukštelis pipirų grūdelių ( naudojau spalvotus pipirus),
1 šaukštelis kalendros grūdelių,
1 šaukštelis kumino,
1.5 šaukštelio druskos,
400 gr. mango minkštimo,
8 šaukšteliai balto vyno acto,
6 šaukšteliai cukraus,
2 nedideli aitrūs pipirai,
4 skiltelės sutraiškyto česnako,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
4 šaukštai kokybiško pomidorų padažo.

Prieskonius lengvai pakepiname sausoje keptuvėje ir sugrūdame  su druska. Suberiame prieskonius į trintuvą ir sudedame visus marinato ingrediantus į trintuvą ir triname apie minutę, kol viskas gerai susitrins į tyrelę.
Kiaulienos sprandinę supjaustome norimo dydžio gabaliukais ir užpylę tyrele gerai išmaišome.
Dedame į šaldytuvą ir palaikome kiek galima ilgiau ( aš laikiau nuo ryto iki popiet).
Veriame ant iešmų ir pavartant kepame virš žarijų, kol iškepa.
Valgome su daržovėmis ir virtais ryžiais.



p.s. išbandykite ne tik su kiauliena, bet ir su vištiena ar net žuvimi.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...