Saturday 17 March 2018

"Netikras zuikis" su pistacijomis.

Šiandieną trumpai, bet labai skaniai. 
Jei neinote kuo vaišinsite svečius šv.Velykų proga, tai siųlau iškepti zuikį ( aišku netikrą ).
Šis mano kepinys buvo labai skanus,minkštas ir su... pistacijomis :P

90 min., vienas nemažas kepsnys, kurio užteks visai šeimai ir svečiams.

1 kg. maišyto faršo( kiaulienos riebios su vištiena),
1/2 st. pieno,
1 sauja nesūdytų pistacijų,
50 gr. kieto sūrio,
4 riekelės batono,
1 skiltelė česnako,
2 kiaušinio tryniai,
1 svogūnas,
1 šaukštas majonezo,
pagal skonį druskos,
pagal skonį maltų pipirų,
dž. čiobrelio.

Batono riekeles užpilkite pienu ir palikite mirkti.
Svogūną sutarkuokite burokine tarka.
Išspauskite česnako skiltelę.
Kiaušinio trynius gerai išplakite ir suberkite dž. čiobrelį, druską ir pipirus.
Į dubenį sudėkite faršą, plaktus trynius, majonezą,


tarkuotą svogūną, išspaustą česnaką ir sutarkuotą sūrį ir gerai išminkykite.
Suberkite smulkintas pistacijas ir vėl gerai išmaišykite.
Kepimo indą ištepkite aliejumi ir sudėkite suformuotą kepsnį, išlyginkite paviršių su šlapiomis rankomis.
Kepkite 180 C.temp. orkaitėje apie 70 min.
Skanus tiek šiltas, tiek šaltas.

p.s. puikius patiekalas tiek šventėms, tiek lauknešėliui į darbą ar mokyklą.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...