Sunday 11 March 2018

Meksikietiškos paprikos.

Mano blogas jau peržengė 600 receptų ribą. Dėl to man džiugu, nes tai lyg stora knyga receptų, kuriuos verti ir verti... Laikas nuo laiko praverčiu senus savo receptus ir matau, kaip viskas keičiasi. Keičiasi į gerą, manau.
Mano receptus galite rasti ne tik bloge, fb paskyroje, bet ir Instagrame. Jeigu kam smalsu, kaip gyvenu, kuo kvėpuoju ir visaip kitaip išsidirbinėju, prašome pradėti sekti mane ten ir visas naujienas žinosite pirmi, nes būtent Instagrame aš pirmiausia pasidalinu naujienomis, o tik vėliau atsiranda įrašas bloge ar fb.
 Šiandieną noriu pasidalinti puikiu patiekalu. Aštrios, sultingas įdaras. Vyras parnešė iš parduotuvės mažų bulvyčių, tad jos puikiai tiko garnyrui prie paprikų.

4 asmenims, laikas apie 1 val.

4 paprikos,
450 gr. maltos kiaulienos arba jautienos,
1 nedidelis svogūnas,
3 skiltelės česnako,
1 šaukštelis aitrios paprikos miltelių,
1/2 šaukštelio kumino,
100 gr. virtų ryžių,
1 skardinė nedidelė kons. pomidorų,
100 gr. tarkuoto sūrio,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų pipirų,
aliejaus kepimui.

Įkaitinkite orkaitę iki 220 C. temp. Kepimo indą lengvai patepkite aliejumi. Atidėkite į šoną.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite maltą kiaulieną, smulkintus svogūnus ir česnakus. Suberkite paprikos miltelius, kumina, druską, pipirus, sudėkite kons. pomidorus ir patroškinkite kelias minutes.
Išėmę iš keptuvės, sudėkite mėsą į dubenį, suberkite ryžius, tarkuotą sūrį ir gerai išmaišykite.
Paprikas perpjaukite pusiau ir puseles įdarykite mėsos - ryžių įdaru.
Dėkite į kepimo indą ir kepkite orkaitėje 30 - 35 min.
Valgėme su virtom ir lengvai apkeptom bulvytėm.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...