Mano šeima priskiriama tai pirmai kategorijai, kurie kartą į savaitę valgo makaronų patiekalus, o vyresnėlis netgi du arba tris kartus į savaitę jų valgo.
Šiandieną dalinuosi savo firminiu makaronų receptu, kurį šiek tiek pakoregavau.
Skanu, greita, lengvai paruošiama.
4 - 5 asmenims, 25 min.
žiupsnelis druskos,
1 svogūnas,
2 skiltelės česnako,
325 gr. virtų krevečių,
200 gr. šaldytų žirnelių,
250 gr. kreminio Philadelphia sūrio be priedų,
2 šaukštai sviesto.
Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite kubeliais pjaustytus svogūnus ir pakepinkite, kol svogūnai taps skaidrūs. Sudėkite išspaustas česnako skilteles, sudėkite krevetes ir pakepinkite porą minučių. Suberkite žirnelius, pašildykite, kol žirneliai šiek tiek suminkštės. Sudėkite kreminį sūrį ir maišykite, kol sūris išsileis ir pasidarys kreminis padažas. Berkite pipirų, jei reikia įberkite šiek tiek druskos. Išmaišykite.
Į lėkštes dėkite makaronus ir užpilkite krevečių padažu.
No comments:
Post a Comment