Tuesday 6 March 2018

Makaronai su krevetėmis.

Sako yra du tipai žmonių: kurie mėgsta makaronus ir melagiai, kurie sako, kad jų nemėgsta.
Mano šeima priskiriama tai pirmai kategorijai, kurie kartą į savaitę valgo makaronų patiekalus, o vyresnėlis netgi du arba tris kartus į savaitę jų valgo.
Šiandieną dalinuosi savo firminiu makaronų receptu, kurį šiek tiek pakoregavau.
Skanu, greita, lengvai paruošiama.

4 - 5 asmenims, 25 min.

250 gr. makaronų,
žiupsnelis druskos,
1 svogūnas,
2 skiltelės česnako,
325 gr. virtų krevečių,
200 gr.  šaldytų žirnelių,
250 gr. kreminio Philadelphia sūrio be priedų,
2 šaukštai sviesto.

Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite kubeliais pjaustytus svogūnus ir pakepinkite, kol svogūnai taps skaidrūs. Sudėkite išspaustas česnako skilteles, sudėkite krevetes ir pakepinkite porą minučių. Suberkite žirnelius, pašildykite, kol žirneliai šiek tiek suminkštės. Sudėkite kreminį sūrį ir maišykite, kol sūris išsileis ir pasidarys kreminis padažas. Berkite pipirų, jei reikia įberkite šiek tiek druskos. Išmaišykite.
Į lėkštes dėkite makaronus ir užpilkite krevečių padažu.
Skanaus.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...