Tuesday 6 March 2018

Britų pasididžiavimas "Sconės"

Britai turi tokią visai mielą tradiciją, kad kasdien 16 - 17 val. jie geria arbatą su pienu. O vienišas puodelis atrodo liūdnai, tad prie jo būna ir saldėsiu. Na prisipažinkit: mielas toks ritualas? Aš irgi kasdien pasidarau juodos arbatos su šlakeliu pieno, išsitraukiu kokį savo keptą saldėsį ir mėgaujuosi.
Prie angliškos arbatos puikiai tinka ir britų pasididžiavimas "Sconės". Minkštos, purios bandelės, kurias lengva paruošti. Jas mokykloje kepa ir vaikai. Skaniausios jos karštos, bet ir atvėsusios yra puikaus skonio. Minkštos išlieka kelias dienas, aišku, jeigu išlieka, nes dažniausiai jos dingsta žaibo greičiu. Svarbiausia neperminkyti tešlos, kuo lipnesnė bus tešla, tuo puresnės bus bandelės.
Aš šias bandeles mėgstu valgyti su uogiene. Ir stiklinė pieno čia puikiai tinka šalia jų...

350 gr. miltų,
1.5  šaukštelio kepimo miltelių,
50 gr. cukraus,
80 gr. šalto sviesto,
250 ml. kefyro,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
1/4 šaukštelio druskos,
2 šaukštai razinų,
2 šaukštai lazdyno riešutų,
1 kiaušinis.

Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir įsijokite į dubenį. Suberkite cukrų ir kubeliais pjaustytą sviestą ir lengvai pirštais ištrinkite.
Supilkite kefyrą, vanilinį cukrų, druską, išmirkytas ir nusausintas razinas, smulkintus riešutus ir šaukšto pagalba tešlą lengvai išmaišykite, kol tešla sušoks į rutulį.
Dėkite tešlą ant sviestinio popieriaus ir suplokite suformuodami 2 cm. storio apskritimą. Stiklinės pagalba išspauskite apskritimus. Sudėkite į skardą ištiestą kepimo popieriumi palikdami tarpus, kad kepdami nesiliestu.
Aptepkite tešlos skrituliukus plaktu kiaušiniu.
Kepkite 220 C. temp. orkaitėje apie 20 min. arba, kol iškepa ir viršus gražiai paruduoja.
Skanaus.
Linkėjimai iš britų virtuvės.
Už lėkštę dėkoju Vintažinis.

Šaltinis:Nidos receptai, bet tobulinau pagal save.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...